Κυριακή 14 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Θάνος Μικρούτσικος, συνθέτης

«Το 1999 διαπράχτηκε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, από το ΝΑΤΟ, τους Αμερικανούς και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Τότε όσοι καταγγείλαμε αυτή τη βαρβαρότητα και διαδηλώσαμε μαζί με τον ελληνικό λαό ενάντια στη φρίκη του πολέμου και στις βόμβες ουρανίου που υπονομεύουν τη ζωή στη Γιουγκοσλαβία τις επόμενες δεκαετίες, βαπτιστήκαμε από τις "μαζορέτες της εξουσίας" γραφικοί, τσιράκια του Μιλόσεβιτς, παλιομοδίτες και παρωχημένοι. Σήμερα, αυτοί σιωπούν ή ψελλίζουν αστείες δικαιολογίες μαζί με την ελληνική κυβέρνηση, που έχει ουσιαστική ευθύνη γι' αυτό το έγκλημα. Ενας είναι μόνο ο δρόμος. Η αφύπνιση και η αντίσταση του λαού μέχρι τέλος».

Δημήτρης Μητροπάνος, τραγουδιστής

«Πιστεύω ότι πολλοί συνάδελφοί μου είχαμε εκφράσει την ανησυχία και το φόβο μας. Διαμαρτυρηθήκαμε, φωνάξαμε. Ομως, το δράμα είναι ότι ακόμη δεν είδαμε τίποτε. Πού είναι όλοι αυτοί που έλεγαν ότι καλώς γίνεται ο πόλεμος, ότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά; Πού είναι σήμερα, όλοι αυτοί οι κύριοι; Ας μας πουν... Τι λένε σήμερα; Γιατί κρύβονται; Καλό είναι να τους στείλουμε, λοιπόν, να παραθερίσουν εκεί με τις οικογένειές τους. Θα πάνε;»

Μπέττυ Βαλάση,ηθοποιός

«Τι να πω; Το ΚΚΕ δεν είχε υπογραμμίσει από την αρχή τι μας περίμενε; Δεν κατεβήκαμε στους δρόμους; Δε μας χτύπησαν; Δε μας έριξαν χημικά; Και να, τώρα, τα αποτελέσματα. Αλλά μόνο ικανοποίηση, βέβαια, δε νιώθω γι' αυτή την τραγική επιβεβαίωση. Εκτός από το ίδιο το έγκλημα, εξοργιστικό είναι και το να τους βλέπεις-κυβέρνηση, ΝΑΤΟ, ΕΕ- να υποκρίνονται κατά το χειρότερο τρόπο, λες και βγήκαμε από άσυλα, λες και είμαστε κράτος ηλιθίων... Να πω όμως και κάτι άλλο. Γιατί δεν κατεβήκανε, τότε, στο δρόμο όλες οι μανάδες που τα παιδιά τους σπούδαζαν στη Γιουγκοσλαβία ή στέλνονταν στρατιώτες; Αν τότε νομίζανε ότι τους λέγαμε εμείς ψέματα, ας καταλάβουν, επιτέλους τώρα, τι συμβαίνει και ας ενωθούμε όλοι μαζί, ας παλέψουμε όλοι μαζί. Δεν έχουμε άλλο "όπλο", από αυτό του κοινού αγώνα».

Γιάννης Ιωάννου, συνθέτης - ενορχηστρωτής


«Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πόσο δίκιο είχε το Κομμουνιστικό Κόμμα, το οποίο όλα αυτά τα χρόνια φωνάζει κατά του ΝΑΤΟ, μετά το ξεσκέπασμα των τελευταίων ημερών, που δείχνει τις προτεραιότητες των "συμμάχων" μας, οι οποίοι βάζουν μπροστά τις στρατηγικές και τα συμφέροντα χωρίς να υπολογίζουν τον άνθρωπο. Αυτό που γίνεται είναι ανήθικο. Ισως θα πρέπει τώρα όλοι οι λαοί των κρατών που μετέχουν στο ΝΑΤΟ να ξεσηκωθούμε. Ν' αντισταθούμε όπως αντιστάθηκαν τότε οι Αμερικανοί πολίτες ενάντια στην επέμβαση στο Βιετνάμ».

Μανόλης Μητσιάς, τραγουδιστής

«Πιστεύω, ότι οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ έχουν κάνει το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Αν αυτό το "θέατρο σκιών" που εδρεύει στη Χάγη θέλει να λέγεται Διεθνές Δικαστήριο, θα πρέπει αύριο να προσαγάγει σε δίκη αυτή την ανέραστη Ολμπράιτ, που ήταν στο παρασκήνιο και υποκίνησε τον πόλεμο και αυτόν τον τσανακογλείφτη Σολάνα. Μιλάω σκληρά γιατί μόνο έτσι νιώθω ότι πρέπει να εκφραστώ για ανεγκέφαλους και πολεμοχαρείς ανθρώπους. Το μόνο όπλο που απομένει στους λαούς είναι οι συγκεντρώσεις, τα συλλαλητήρια και ό,τι άλλο μπορούν για ν' αποτρέψουν αυτή την πολεμική μηχανή των Αμερικανών. Σήμερα πολλοί θ' αναπολούν την πρώην Σοβιετική Ενωση. Κι αυτοί που λέγανε πως θα μας έσφαζαν εκείνοι με τα κονσερβοκούτια, έρχονται τώρα ν' απολαύσουν ένα θάνατο με ουράνιο. Αυτοί και τα παιδιά τους».




Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ