Παρασκευή 19 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΑΛΦΑΤΕΞ»
Συνεχίζεται η κατάληψη

Για τρίτη βδομάδα συνεχίζουν την κατάληψη του εργοστασίου «Κλωστήρια ΑΛΦΑΤΕΞ», που εδρεύει στη Γιάννουλη Λάρισας, οι 83 εργαζόμενοι της επιχείρησης, διεκδικώντας το δικαίωμα της δουλιάς, την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει ο εργοδότης τους Θ. Πίσσας.

Οι εργαζόμενοι στα «Κλωστήρια ΑΛΦΑΤΕΞ» αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χάσουν τη δουλιά τους, καθώς ο Θ. Πίσσας, γνωστός στην περιοχή για τις αντεργατικές «επιδόσεις» του, ετοιμάζεται τώρα να βάλει «λουκέτο» στο εργοστάσιο.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι από τις 22 του Δεκέμβρη δεν έχουν αντικείμενο εργασίας καθώς η εργοδοσία φρόντισε να μην προμηθευτεί βαμβάκι, που είναι η πρώτη ύλη, ύστερα από την κοινοποίηση εγγράφου της Τράπεζας Εργασίας ότι θα προχωρήσει σε κατάσχεση και πλειστηριασμό του εργοστασίου, καθώς ο Θ. Πίσσας της οφείλει το δάνειο που είχε πάρει πριν 3 χρόνια για την αγορά των κλωστηρίων από τον παλιό ιδιοκτήτη του, επιχειρηματία Μαγρίζο. Μάλιστα, ο πλειστηριασμός πρόκειται να γίνει στις 7 του Μάρτη.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι, εκτός από το γεγονός ότι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλιά τους, δεν έχουν πληρωθεί για το μήνα Δεκέμβρη και δεν τους έχει καταβληθεί το μέρος του ποσού του Δώρου Χριστουγέννων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ