Τετάρτη 29 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΙΤΣΜΟΝΤ.-- Ο Τζάστιν Κάνον, 29 ετών, κάτοικος Τέξας, είναι ο δεύτερος πρώην φρουρός της εταιρείας «Blackwater» - η οποία έχει μετονομαστεί σε «Xe Services» - ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών για το ρόλο του στο θάνατο ενός Αφγανού στις 5 Μάη 2009. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Κρίστοφερ Ντρότλεφ είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 37 μηνών.

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Απεργία διαρκείας ξεκινούν οι φοιτητές αλλά και οι πανεπιστημιακοί, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους που ξεκίνησε δύο μήνες πριν, απαιτώντας τη μεταρρύθμιση του νόμου για την Παιδεία της εποχής Πινοτσέτ, καθώς και περισσότερο κονδύλια για τη Δημόσια Παιδεία.

ΣΑΝΤΑ ΦΕ.-- Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται το εθνικό πυρηνικό εργαστήριο στο Λος Αλαμος, βασική μονάδα κατασκευής πυρηνικών όπλων με βάση το πλουτώνιο, καθώς απειλείται άμεσα από την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από τη Δευτέρα στον εθνικό δρυμό της Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό. Η πυρκαγιά ήδη έχει κατακάψει χιλιάδες εκτάρια δασικής γης και έχει προκαλέσει την εκκένωση χιλιάδων.

ΣΟΥΡΓΚΟΥΤ.-- Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν χτες από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην πόλη Σουργκούτ της Σιβηρίας, ανακοινώθηκε από το τοπικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε πως η κατάσταση πέντε εκ των τραυματιών είναι σοβαρή και πρόσθεσε ότι η φωτιά έχει κατασβεστεί και πως το εργοστάσιο άρχισε εκ νέου τη λειτουργία του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ