Σάββατο 8 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ
Πρόθυμοι να απολύσουν εργαζόμενους μέσω της «εφεδρείας»

Την εργασιακή εφεδρεία και τις απολύσεις των εργαζομένων στο δημόσιο και τις πρώην ΔΕΚΟ, που προωθεί η κυβέρνηση, υπερασπίστηκε η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, όταν την Πέμπτη, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, κλήθηκε από τους εργαζόμενους να στηρίξει τον αγώνα τους κόντρα στις απολύσεις και την εφεδρεία και για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στο Δήμο. Το Δημοτικό Συμβούλιο, με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενέκρινε ψήφισμα που προσχηματικά αναφέρει ότι «η προκρούστεια λογική της «εργασιακής εφεδρείας» μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους» και προσθέτει ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Δημοτικό Συμβούλιο «επιβάλλεται να βρουν το βηματισμό τους δίπλα στον κόσμο, αποδοκιμάζοντας συγχρόνως κάθε πράξη λαϊκισμού και εξώθησης στην ανομία ή στη βία, από όπου και αν προέρχεται».

Την ουσία αυτού του ψηφίσματος συμπύκνωσε ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης όταν δήλωσε πως αν η εργασιακή εφεδρεία επεκταθεί και στους Δήμους, θα την εφαρμόσει. Προηγούμενα, είχε αναφέρει ότι υπάρχουν υπεράριθμοι και ανισομερώς κατανεμημένοι εργαζόμενοι στο Δήμο και προανήγγειλε καθορισμό των αναγκών του Δήμου σε προσωπικό, σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρία συμβούλων. Είπε ότι την ώρα που γίνονται απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα δε θα μείνουν ανέγγιχτοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, μίλησε για πελατειακό κράτος και ρουσφετολογικές προσλήψεις στο κράτος και τους Δήμους, δηλώνοντας ότι αυτό πρέπει να αλλάξει.

Ο επικεφαλής της παράταξης των Οικολόγων Χ. Μάτης, είπε πως αν χρειαστεί να γίνουν απολύσεις θα τις ψηφίσει.

Ο σύμβουλος του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλος, σημείωσε πως η εργασιακή εφεδρεία είναι απόλυση και προωθείται με στόχο να υποκατασταθούν οι εργαζόμενοι με δούλους των 300 ευρώ που θα απασχολούνται μέσω εργολάβων. Σχολίασε την επικίνδυνη πρακτική της διοίκησης αφού την ίδια ώρα που δηλώνει ότι υπάρχει υπεράριθμο προσωπικό υπογράφει συμφωνία για απασχόληση 1.500 εργαζομένων μέσω των προγραμμάτων διαχείρισης της ανεργίας. Απευθυνόμενος στο βιομήχανο και δήμαρχο Γ. Μπουτάρη του είπε πως «αυτό το πελατειακό κράτος εσείς το φτιάξατε, για να στηρίζεται την εξουσία σας». Κάλεσε τη διοίκηση του Δήμου να μην τολμήσει να βγάλει λίστες εφεδρείας, ούτε να φέρει εταιρεία συμβούλων που θα καταρτίσει λίστες υποψήφιων ανέργων. Προειδοποίησε ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου και το ΠΑΜΕ θα παλέψουν για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για μαζικές απολύσεις που θέλει να υλοποιήσει στο Δήμο η Διοίκηση. Θα παλέψουν για το δικαίωμα των εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για όλους, σε όλους τους Δήμους.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου, με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, πραγματοποίησε δυναμική κινητοποίηση αρχικά μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και στη συνέχεια, έξω στην είσοδο του δημαρχιακού μεγάρου, την ώρα πραγματοποίησης των εγκαινίων της Μπιενάλε Νέων καλλιτεχνών της Ευρώπης και της Μεσογείου, καταγγέλλοντας τη στάση της διοίκησης και του δημάρχου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ