Σάββατο 8 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σε κάθε γειτονιά οργανώνουν τον αγώνα οι Λαϊκές Επιτροπές

Από παλιότερη κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής στην Καλαμαριά ενάντια στα χαράτσια

MotionTeam

Από παλιότερη κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής στην Καλαμαριά ενάντια στα χαράτσια
Μέσα από μαζικές λαϊκές συνελεύσεις, που πραγματοποιούνται σε πόλεις, συνοικίες και χωριά των νομών της Θεσσαλίας, συγκροτούνται Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα, οι οποίες αναλαμβάνουν, αμέσως, δράση για την οργάνωση της λαϊκής πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική επίθεση.

Σειρά είχε, προχτές, η συνοικία «Ιπποκράτης» της Λάρισας, όπου μετά από μαζική Γενική Συνέλευση των κατοίκων της, συγκροτήθηκε Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα, η οποία στο αμέσως επόμενο διάστημα οργανώνει εξορμήσεις σε κάθε σπίτι της περιοχής, καθώς και για να εξασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού της συνοικίας στην πανεργατική απεργία της Τετάρτης 19 Οκτώβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 10 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους των κλάδων τους που διαμένουν στη συνοικία να πάρουν μαζικά και ενεργά μέρος στη συγκρότηση και στη δράση της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα απεύθυναν το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος, ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων και το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Λάρισας.

Στην Καλαμπάκα Τρικάλων

Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα συγκροτήθηκε και στην Καλαμπάκα Τρικάλων, σε σύσκεψη - συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Στην Επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, του σωματείου οικοδόμων, των ανέργων, του σωματείου ΕΒΕ, του εμπορικού συλλόγου, των συνταξιουχικών σωματείων, του συλλόγου γυναικών. Στη συγκέντρωση έγιναν ομιλίες και τοποθετήσεις, στις οποίες τονίστηκε ότι «ήρθε η ώρα να πάρουμε την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας και των οικογενειών μας στα χέρια μας. Το κάθε σωματείο να καλέσει Γενική Συνέλευση, καλώντας τα μέλη του ν' αρνηθούν να πληρώσουν τα χαράτσια... Δε θα επιτρέψουμε αυτά που κερδίσαμε με σκληρούς αγώνες δεκαετιών και αιματοχυσία να μας τα πάρουν μέσα σε λίγες μέρες. Θα αντιδράσουμε στη σύγχρονη σκλαβιά, τη φτώχεια και την εξαθλίωση». Σε ό,τι αφορά στην πανελλαδική απεργία, στις 19 Οκτώβρη, υπογραμμίστηκε ότι «κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να πάει για δουλειά, κανείς αγρότης στο χωράφι, κανένα μαγαζί να είναι ανοιχτό».

Στη Θεσσαλονίκη

Μαζικοποιούνται ολοένα και περισσότερο οι Λαϊκές Επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκαν ανοιχτές συγκεντρώσεις σε Αμπελόκηπους από την Επιτροπή Αγώνα και Εύοσμο από τη Λαϊκή Επιτροπή, με τη συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, ανέργων. Αποφάσισαν να μην πληρώσουν το νέο χαράτσι για τα ακίνητα που η κυβέρνηση αποφάσισε να εισπράξει με τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Να οργανώσουν διαμαρτυρίες στα καταστήματα της ΔΕΗ και να συγκεντρώσουν υπογραφές άρνησης πληρωμής.

Στους Αμπελόκηπους, μετά τη συνέλευση που έγινε στην πλατεία Επταλόφου, πραγματοποίησαν μαχητική πικετοφορία στους δρόμους δημιουργώντας κλίμα αγωνιστικού ξεσηκωμού. Η Λαϊκή Επιτροπή Ευόσμου - Κορδελιού αποφάσισε να συνεχίσει τη δράση και με συγκεντρώσεις κατά γειτονιά. Στην Πολίχνη, η Λαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε τις συνελεύσεις στις γειτονιές, χτες βράδυ, με τη μεγάλη συγκέντρωση στην περιοχή του στρατοπέδου «Καρατάσου». Στα Κύμινα, τη Χαλάστρα και τα Μάλγαρα, την Τετάρτη, πραγματοποιήθηκαν μαζικές πικετοφορίες - εξορμήσεις, με δεκάδες ομιλίες στις πλατείες και τα καφενεία. Μέσα από αυτή τη δράση εκφράστηκε η απήχηση που βρίσκει το κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων που συγκροτούν τις Λαϊκές Επιτροπές. Αντίστοιχες δράσεις προγραμματίζονται την επόμενη εβδομάδα σε Λαγκαδά, Θερμαϊκό, Κουφάλια.

Σήμερα Σάββατο 8/10 προγραμματίζονται: Συγκέντρωση της Λαϊκής Επιτροπής Ευόσμου - Κορδελιού, στις 6 μ.μ., στην περιοχή Ελπίδα. Συγκέντρωση της Λαϊκής Επιτροπής Θερμαϊκού, στις 6 μ.μ., στο ΚΑΠΗ της Νέας Μηχανιώνας.

Αύριο Κυριακή 9/10: Συγκέντρωση της Λαϊκής Επιτροπής Ζαγκλιβερίου, στις 11 π.μ., στην πλατεία στο Ζαγκλιβέρι.

Δευτέρα 10/10: Συγκέντρωση της Λαϊκής Επιτροπής Σταυρούπολης, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Τερψιθέας. Συγκέντρωση της Λαϊκής Επιτροπής Πεύκων, στις 7 μ.μ., στη θέση Συντριβάνι στην οδό Παπαναστασίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ! (2012-11-04 00:00:00.0)
Πυρετώδεις ετοιμασίες σ' όλη τη χώρα (2012-11-03 00:00:00.0)
Προεκλογική δραστηριότητα του ΚΚΕ (2012-06-09 00:00:00.0)
Δράση των Λαϊκών Επιτροπών στη Θεσσαλονίκη (2011-11-02 00:00:00.0)
Νέες δυνάμεις μπήκαν στη δράση (2011-09-24 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις σε Βόλο και Κατερίνη (2011-09-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ