Σάββατο 8 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΕΡΓΙΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ
Εντείνεται η δραστηριότητα για την επιτυχία της απεργίας

Η αφίσα του ΠΑΜΕ μπροστά στην απεργία
Η αφίσα του ΠΑΜΕ μπροστά στην απεργία
Εντείνεται η δραστηριότητα των ταξικών δυνάμεων, ομοσπονδιών και συνδικάτων, για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 19 Οκτώβρη. Με γενικές συνελεύσεις, συζητήσεις στους χώρους δουλειάς, απευθύνουν μαζικό κάλεσμα σε κάθε εργάτη κι εργάτρια να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργιακή μάχη. Να βγουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπροστά, στη μάχη της περιφρούρησης, στις πύλες των εργοστασίων, στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Ηδη έχουν οριστεί οι πρώτες απεργιακές συγκεντρώσεις.

Στην Αθήνα, στην πλατεία Ομόνοιας, στις 11 π.μ..

Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Επιπλέον: Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, καλεί στη συγκέντρωση στις 11 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου. Αντίστοιχα, στη Λάρισα, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στη Σάμο, στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο και στην Ικαρία στις 12 το μεσημέρι στον Εύδηλο.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, σημειώνει: «Το βαρέλι δεν έχει πάτο... Οξυγόνο του νέου μοντέλου ανάπτυξης που διαλαλούν είναι η δυστυχία και η ανέχεια του λαού. Η πρόσκληση για επενδύσεις, είναι πρόσκληση στα αρπαχτικά να πάρουν όσο - όσο τη ζωή μας, όλο τον πλούτο που έχουμε δημιουργήσει».

Να σημειώσουμε ότι ήδη αποφάσεις για την απεργία στις 19 Οκτώβρη έχουν πάρει, ανάμεσα στους άλλους, οι: Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, Ομοσπονδία Γάλακτος - Τρφίμων - Ποτών, Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Συνδικάτο Εργαζομένων στο Φάρμακο, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Εργαζομένων στα LIDL Αττικής, Σωματειακή Επιτροπή PRAKTIKER, Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Εργατικό Κέντρο Σάμου κλπ.

Το Σωματείο Εργαζομένων στα LIDL προχωρά σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 9 Οκτώβρη στις 11 π.μ., με θέμα και την οργάνωση της απεργίας.

Γενική Συνέλευση για την απεργία, την οργάνωση του αγώνα απέναντι στα χαράτσια της κυβέρνησης και στο σύνολο της αντεργατικής επίθεσης που έχει εξαπολύσει, πραγματοποιεί η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 9 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, πραγματοποιεί την Τρίτη 11 Οκτώβρη, στις 4.30 μ.μ., διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου με τη συμμετοχή των ΔΣ των επιχειρησιακών σωματείων και εργαζομένων με θέμα την απεργία.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ) καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε έκτακτη γενική συνέλευση τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5β, πίσω από τη Μητρόπολη).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ