Σάββατο 22 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Στην έδρα του ΟΗΕ η επόμενη συνάντηση

ΛΕΥΚΩΣΙΑ._

Με τις διαφορές στα βασικά ζητήματα να παραμένουν αμετάβλητες, θα μεταβούν στη Νέα Υόρκη, για τη συνάντηση με το γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, στις 30 Οκτώβρη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου, μετά και την ολοκλήρωση της χτεσινής τους συνάντησης στη Λευκωσία, παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του γγ του ΟΗΕ, για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Μετά τη συνάντηση, ο Α. Ντάουνερ ανέφερε ότι ο γγ του ΟΗΕ «προσβλέπει στη συνάντηση με τους δύο ηγέτες και θα μπορέσει να εξετάσει τις διαφορές που υπάρχουν ακόμα σε κάποια από αυτά τα θέματα με τους ηγέτες και να διερευνήσει μαζί τους ως προς το πώς πιστεύουν ότι μπορούν να επιλύσουν αυτές τις διαφορές». Χθες το απόγευμα συνεδρίασε στη Λευκωσία το Εθνικό Συμβούλιο, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την πορεία των συνομιλιών.

Η Κύπρια υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, μιλώντας σε εκδήλωση για την ημέρα του ΟΗΕ για τις απειλές που εκτοξεύει η Τουρκία εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με τις ερευνητικές γεωτρήσεις στην ΑΟΖ του νησιού, τόνισε ότι «τώρα είναι ή ώρα της αλήθειας για τα ΗΕ να χρησιμοποιήσουν την προληπτική διπλωματία προς την Τουρκία. Τώρα είναι η ώρα να αποδείξουν την αποτελεσματικότητά τους και να διατηρήσουν την αξιοπιστία τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ