Σάββατο 22 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

Η ΛΑΣΠΗ: «Οσα διαδραματίστηκαν χθες το απόγευμα έξω από το Κοινοβούλιο, με συντεταγμένες ομάδες του ΠΑΜΕ που φορούσαν προστατευτικά κράνη να συγκρούονται με ομάδες κουκουλοφόρων και μη, φαίνεται πως είχαν εν μέρει προβλεφθεί από τα μέρη που διαπραγματεύτηκαν την τακτική που θα κρατήσουν (...) δόθηκαν διαβεβαιώσεις σε κυβερνητικούς παράγοντες για απόλυτη αυτόνομη διασφάλιση της διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ και της περιφρούρησης του συμβολικού αποκλεισμού της Βουλής» (ο Γ. Μαρνέλλος στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΗΓΕ Η ΚΥΡΙΑ; «Η δυσαρέσκεια των υπολοίπων διαδηλωτών για την αυστηρή περιφρούρηση των μελών του ΠΑΜΕ ήταν έντονη από νωρίς το μεσημέρι» (η Αργ. Μώρου στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Ο ΚΑΗΜΟΣ ΤΟΥΣ: «Οι διαδηλωτές, συμπεριλαμβανομένων όσων κατεβαίνουν μόνο για να τα σπάσουν και να συγκρουστούν με τα ΜΑΤ, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις ισχυρές ανθρώπινες "αλυσίδες" περιφρούρησης του ΠΑΜΕ» (του Α. Κυριακόπουλου στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Ο ΕΠΑΙΝΟΣ: «Οι κουκουλοφόροι δεν είναι ένα είδος παρακρατικών που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία. Γι' αυτήν την κατηγορία νέων, η σύγκρουση με τα ΜΑΤ είναι λόγος ύπαρξης (...) έλκονται από την αισθητική της καταστροφής (...) είναι ριψοκίνδυνοι (...) σκληροί στις μάχες του δρόμου (...) στο πλαίσιο μεγάλων διαδηλώσεων διαμαρτυρίας, όπως η χθεσινή και η προχθεσινή, το μαύρο μπλοκ ενδέχεται να λειτουργήσει αντικειμενικά σαν πυροκροτητής για την ανάφλεξη του συσσωρευμένου και συμπιεσμένου δυναμικού της κοινωνικής οργής» (ο Σ. Λυγερός στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΑ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ: «Από χθες η Ελλάδα μετρά έναν νεκρό (...) όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα (...) μια κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης (...) οφείλει να έχει στα χέρια της έκτακτες εξουσίες, τις οποίες το Σύνταγμα της χώρας προβλέπει (...) Οι κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος, οφείλουν να ζητήσουν ευθέως από τον ελληνικό λαό να τους δώσει την άδεια να κυβερνήσουν έξω από τα όρια της κανονικότητας (...) Να πουν ρητά ότι θεωρούν ότι έστω και για ένα μικρό διάστημα, η χώρα δεν αντέχει να συνεχίσει να είναι δημοκρατία και να ζητήσουν αυτές τις έκτακτες εξουσίες» (o Γ. Μαλούχος στο ΒΗΜΑ / ηλεκτρονική έκδοση).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στημένη και απροκάλυπτη επίθεση των δυνάμεων καταστολής (2023-03-17 00:00:00.0)
Πώς ετοιμαζόταν το κλίμα της προβοκάτσιας (2011-10-21 00:00:00.0)
Πρόβαλαν κυρίως τα στημένα επεισόδια (2011-10-21 00:00:00.0)
Επεισόδια στο Σύνταγμα (2011-10-20 00:00:00.0)
Σείστηκε η Αθήνα από τη φωνή της διαδήλωσης (2008-12-09 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-03-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ