Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Απαίτησαν επανασύνδεση ρεύματος σε 80χρονη

Το ηλεκτρικό έχει διακοπεί πάνω από τρεις μήνες, με αποτέλεσμα η ίδια και ο 11χρονος εγγονός της να ζουν χωρίς θέρμανση, με λάμπα υγραερίου και τους γείτονες να τους εξασφαλίζουν ένα πιάτο φαΐ

Τη δέσμευση για επανασύνδεση παροχής ρεύματος στο σπίτι μιας 80χρονης γυναίκας από την Αλικαρνασσό, πέτυχαν προχτές το πρωί, ύστερα από παρέμβαση που πραγματοποίησαν στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ Ηρακλείου στο Τσαλικάκι, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, της Λαϊκής Επιτροπής Αλικαρνασσού και της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Βουτών και Γοργολαΐνης ενάντια στα χαράτσια.

Να αναφέρουμε ότι, παρέμβαση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και των συσπειρώσεων για το συγκεκριμένο γεγονός είχε γίνει και την περασμένη Παρασκευή. Στη συνάντηση τότε, παρουσία και της 80χρονης, οι συνδικαλιστές ήρθαν αντιμέτωποι με τις ειρωνείες του υποδιευθυντή του τεχνικού τμήματος της ΔΕΗ, ενώ το σκηνικό συμπλήρωσαν οι δηλώσεις την επόμενη μέρα σε τοπική εφημερίδα του μέλους της Ενωσης Τεχνικών της ΔΕΗ και στελέχους της ΠΑΣΚΕ, Γιάννη Βρέντζου, ότι πρόκειται για ρευματοκλοπή θέλοντας να υποβαθμίσει το γεγονός και υπερασπιζόμενος τη στάση της επιχείρησης.

Οι συγκεντρωμένοι προχτέε το πρωί συναντήθηκαν με την προϊσταμένη του καταστήματος απαιτώντας την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι της 80χρονης που έχει διακοπεί πάνω από τρεις μήνες με αποτέλεσμα η ίδια και ο 11χρονος εγγονός της να ζουν χωρίς θέρμανση, με λάμπα υγραερίου και τους γείτονες να τους εξασφαλίζουν ένα πιάτο φαΐ.

Η αποφασιστικότητα και η απαίτηση των συγκεντρωμένων να συνδεθεί άμεσα το ρεύμα, διαμηνύοντας ότι αν αυτό δε συμβεί θα παρέμεναν στο χώρο, ανάγκασαν την προϊσταμένη καθώς και το διευθυντή της ΔΕΗ που συναντήθηκε με τους συγκεντρωμένους να δεχθούν το αίτημα με τη δέσμευση ότι χτες (Τρίτη 25/10) το πρωί συνεργείο της ΔΕΗ θα συνέδεε το ρεύμα στο σπίτι της 80χρονης.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, Λαϊκής Επιτροπής Αλικαρνασσού και της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Βουτών και Γοργολαΐνης ενάντια στα χαράτσια δήλωσαν ότι η συγκεκριμένη περίπτωση έρχεται να προστεθεί σε πολλές ακόμα που έχουν καταγγελθεί και για τις οποίες μαζί με τη Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ θα προχωρήσουν σε δυναμικές παρεμβάσεις το αμέσως επόμενο διάστημα τονίζοντας ότι το ταξικό κίνημα δε θα επιτρέψει να μείνει χωρίς ρεύμα, νερό και τηλέφωνο, κανένας, εργαζόμενος, άνεργος ή χαμηλοσυνταξιούχος. Θα κλιμακώσει τον αγώνα, με πολύμορφες κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ