Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέοι μνηστήρες στη θωράκιση του συστήματος

Πολιτική κίνηση ίδρυσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδης

Μια ακόμα πολιτική κίνηση, με πυρήνα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που με τα ίδια παλιά και φθαρμένα υλικά διεκδικούν μερτικό στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού υπέρ της πλουτοκρατίας, ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Φλωρίδης. Ο τίτλος της είναι «Κοινωνικός Σύνδεσμος». Την ιδρυτική του διακήρυξη υπογράφουν, μεταξύ άλλων, οι συγγραφείς Απ. Δοξιάδης και Γ. Σκαμπαρδώνης, ο οικονομολόγος Αρ. Δοξιάδης και οι καθηγητές Γ. Στουρνάρας, Αντ. Λυμπεράκη, Χρ. Ακράτος, Αλ. Κύρτσης, Ν. Μαραντζίδης, Χ. Μουτσόπουλος, Α. Πανταζόπουλος και Χαρ. Τσούκας.

Πρόκειται για παράγοντες του αστικού συστήματος δοκιμασμένους στην προπαγάνδιση της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής, στη συκοφάντηση και στο χτύπημα των αγώνων του λαού. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στη διακήρυξη θέτουν ως πρώτη προτεραιότητα τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης που «θα έχει σκοπό να συμβάλει στην ανάταξη της χώρας, με εθνικό στόχο να μετέχει ενεργά στον πυρήνα της ΕΕ και στη ζώνη του Ευρώ, με απαραίτητη δημοσιονομική πειθαρχία, πηγή νέου πλούτου όχι το κράτος, αλλά την παραγωγική οικονομία, με ανοιχτά σχολεία και πανεπιστήμια, με την ανάδειξη, σ΄αυτήν την προσπάθεια, των αρίστων και όχι των κομματικών ημετέρων».

Δηλαδή, στόχος είναι η συγκρότηση μιας αστικής κυβέρνησης για την υλοποίηση της κλιμακούμενης αντιλαϊκής λαίλαπας και παράλληλα η ενεργοποίηση μιας δήθεν «κοινωνίας των πολιτών» η οποία θα αναλάβει εργολαβικά να υποστηρίξει τη λαιμητόμο του λαού, να παρέχει άλλοθι στην εντεινόμενη επίθεση κατά των εργαζομένων δηλώνοντας ότι οι «πολίτες» θέλουν την απαρέγκλιτη εφαρμογή των αποφάσεων της ΕΕ.

Παράλληλα, ο Απ. Δοξιάδης διευκρίνισε ότι η κίνηση «δεν έχει ηγέτη και ούτε σκοπεύει να μετεξελιχθεί σε κόμμα. Αν όμως συναντηθεί με ευρύτερες κομματικές δυνάμεις, φορείς και νέα πρόσωπα τα οποία θα θελήσουν να φτιάξουν κόμμα με βάση αυτό το κοινό όραμα, τότε, θα θέλαμε να είμαστε μέλη αυτού του κόμματος». Δηλαδή, αν η αστική τάξη εκτιμήσει ότι κάτω από την ομπρέλα της «εθνικής σωτηρίας» πρέπει να βρει κι άλλες σφραγίδες να αξιοποιήσει, δηλώνουν εξαρχής πρόθυμοι να συμμετέχουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εν μέσω πιέσεων διεμβολισμού διέγραψε Γρηγοράκο και είδε Σημίτη (2016-01-15 00:00:00.0)
Διευρύνεται η συνεργασία των μονοπωλιακών ομίλων (2015-11-28 00:00:00.0)
Αυτοχρίσθηκε χαλίφης στη θέση του ΠΑΣΟΚ (2012-09-04 00:00:00.0)
Κανένας εκβιασμός, ΚΚΕ δυνατό, δύναμη για το λαό (2010-10-26 00:00:00.0)
Εθελοντισμός και διά βίου μάθηση (2009-06-30 00:00:00.0)
Κλειστά "παράθυρα" (1996-03-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ