Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ «LEDRA MARRIOTT»
Δεν διαπραγματεύονται τα δικαιώματά τους

Με όπλο τους την εκφρασμένη αλληλεγγύη δεκάδων σωματείων του κλάδου οι εργαζόμενοι απέρριψαν κάθε συζήτηση με την εργοδοσία για την απώλεια κατακτήσεων

Η κατάπτυστη επιστολή του προέδρου της Ομοσπονδίας, γραμματέα της ΠΑΣΚΕ Τουρισμού, προς τους εργαζόμενους του ΛΗΔΡΑ ΜΑΡΙΟΤ
Η κατάπτυστη επιστολή του προέδρου της Ομοσπονδίας, γραμματέα της ΠΑΣΚΕ Τουρισμού, προς τους εργαζόμενους του ΛΗΔΡΑ ΜΑΡΙΟΤ
Ηχηρό χαστούκι στην εργοδοσία και τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό έδωσαν χτες οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Ledra Marriott», που στη Γενική τους Συνέλευση αποφάσισαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στο τσάκισμα των δικαιωμάτων τους. Αποφάσισαν να μη συζητήσουν, να μη διαπραγματευτούν καμία από τις «προτάσεις» της εργοδοσίας για μείωση μισθών, απολύσεις, ευελιξία, επιμήκυνση του χρόνου εργασίας, άδειες άνευ αποδοχών, διαθεσιμότητες κλπ.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο, έχοντας την εκφρασμένη στήριξη, συμπαράσταση και αλληλεγγύη του ταξικού κλαδικού συνδικάτου της Αθήνας και των επιχειρησιακών σωματείων και παίρνοντας δύναμη από αυτή, έκλεισαν τα αυτιά τους στα κελεύσματα του προέδρου της Ομοσπονδίας του κλάδου Π. Προύτζου, στελέχους της ΠΑΣΚΕ και εργαζόμενου στο «Ledra Marriott», που τους κάλεσε με επιστολή του να εξουσιοδοτήσουν το σωματείο να διαπραγματευτεί «τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση», να εκχωρήσουν δηλαδή κατακτήσεις τους!

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής χαιρετίζει την αποφασιστικής σημασίας απάντηση «των συναδέλφων μας στο ξενοδοχείο "Ledra Marriott" στα αντεργατικά σχέδια της πολυεθνικής και τους δηλώνουμε ότι κάθε απόπειρα να πειράξει έστω και έναν από αυτούς θα βρει όλο τον κλάδο απέναντί της. Στέλνουμε μήνυμα στους μεγαλοξενοδόχους να μετρήσουν από δω και πέρα πολύ καλά κάθε κίνηση που θα στρέφεται εναντίον των εργαζομένων. Η αντίδρασή μας θα είναι άμεση, δυναμική και μαζική».

Την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων στο ξενοδοχείο εκφράζουν με ανακοίνωσή τους: Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής.

Εχθροί του κινήματος, άξιοι συνεργάτες της εργοδοσίας!

«Το γραπτό του κάλεσμα να διαπραγματευτούν οι εκπρόσωποι του σωματείου με την εργοδοσία "τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση των εργαζομένων και την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων" αποτελεί την πιο τρανταχτή απόδειξη ότι το βαρέλι του εργοδοτικού συνδικαλισμού πάτο δεν έχει», καταγγέλλει στην ανακοίνωσή του το συνδικάτο της Αθήνας για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, που έσπευσε με την επιστολή του προς τους εργαζόμενους στη γενική συνέλευση να στηρίξει τις επιδιώξεις της εργοδοσίας.

Στην ίδια επιστολή, το στέλεχος της ΠΑΣΚΕ - με σαφή στόχο τη διάσπαση της ενότητας των εργαζομένων - επιτίθεται στο συνδικάτο της Αθήνας το οποίο και καλεί να κρατηθεί μακριά από τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο. «Υπάρχει σωματείο να διαχειριστεί τα συμφέροντά μας. Δεν ενδιαφέρουν κανέναν οι δογματισμοί και οι εμμονές», αναφέρει χαρακτηριστικά, φανερώνοντας ταυτόχρονα τον πραγματικό του ρόλο.

Η επίθεση αυτή, σημειώνει το συνδικάτο, «έχει στόχο να πλήξει την ταξική μας ενότητα και φανερώνει τον πανικό του μπροστά στην αποκάλυψη από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα του εργοδοτικού και κυβερνητικού του ρόλου». Και υπογραμμίζει ότι το τουριστικό κεφάλαιο δεν θα μπορούσε να βρει «πιο γνήσιο και συνεπή υπερασπιστή των συμφερόντων του, από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και γραμματέα της ΠΑΣΚΕ Τουρισμού, μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησής του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ