Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προτάσεις προς την Επιτροπή Αγώνα

Εισηγητικά τέθηκαν οι εξής συγκεκριμένες προτάσεις για τη νεοσύστατη Επιτροπή Αγώνα

Αμεσα να οργανώσει Συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα και σε άλλες κεντρικές πρωτεύουσες νομών.

Να συντάξει υπόμνημα για συγκέντρωση υπογραφών προς την κυβέρνηση, τη Βουλή και τα κόμματα.

Να εκδώσει και να κυκλοφορήσει ενημερωτικό φυλλάδιο προς τους εργαζόμενους.

Να απαιτήσει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, προκειμένου να του τονίσει την απόφαση της Εργατικής Τάξης να αντισταθεί ανυποχώρητα.

Να γίνουν Συσκέψεις για την οργάνωση της πάλης σ' όλους τους νομούς, να γίνουν περιοδείες σε χώρους δουλιάς, κλάδους και συνοικίες. Στόχος μας να είναι η συγκρότηση ανάλογων ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ στους νομούς, στους κλάδους και στις επιχειρήσεις.

Αμεσα η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ και όλες οι δυνάμεις μας στο συνδικαλιστικό και γενικότερα στο μαζικό κίνημα να συμβάλουν στην ένταση των παρεμβάσεων των συνδικάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων μαζικών φορέων για τα οξυμένα προβλήματα της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης. Να προετοιμάσουν και οργανώσουν κινητοποιήσεις για τα ζητήματα αυτά σε μια σειρά χώρους όπου π.χ. είναι άσχημες οι συνθήκες δουλιάς, όπου γίνονται εργατικά ατυχήματα, στο ιατρείο του ΙΚΑ κ.α. Να προβάλουμε κατάλληλα και να αναδείχνουμε αυτές τις κινητοποιήσεις κατάλληλα, ώστε να ανεβαίνει το κλίμα.

Να θέσουμε θέμα σε όλα τα συνδικάτα και να επιδιώξουμε να πάρουν αποφάσεις με βάση τη θέση της καταδίκης των μέτρων και της αντίθεσης στον κοινωνικό διάλογο και να καταλήξουν σε πρόγραμμα δράσης και κινητοποιήσεων.

Το ΠΑΜΕ, οι Επιτροπές Αγώνα και συσπειρώσεις να αναπτύξουν μια μεγάλη καμπάνια μέσα στους χώρους δουλιάς και στις γειτονιές. Να υπάρξει προσανατολισμός για μια μαζική μαχητική απάντηση με συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις στις 14 Μάρτη, που να πάρουν μέρος όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις από εργαζόμενους, ΕΒΕ, αγρότες.

Να υπάρξει ετοιμότητα ώστε να δοθούν μαζικές απαντήσεις στις προσπάθειες να προβάλει δημόσια η κυβέρνηση τα μέτρα με εκδηλώσεις - φιέστες ή να προχωρήσει ο κοινωνικός διάλογος.

Η Εργατική Πρωτομαγιά του 2001 να έχει βασικό αντικείμενο την αντίθεση στα μέτρα για την ΚΑ. Να προηγηθούν πολύμορφες αγωνιστικές δραστηριότητες.

Να μην υπάρξει επανάπαυση. Να συνεχιστεί το πρόγραμμα αγωνιστικών δραστηριοτήτων και το επόμενο διάστημα.

Να παίρνουν οι πρωτοβουλίες μας παλλαϊκά χαρακτηριστικά, όπου πατεράδες, μανάδες και παιδιά να βγαίνουν στους δρόμους για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων.

Να συντονιστούμε με συνδικάτα και εργατικές δυνάμεις στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη στην ενιαία προσπάθεια για την απόκρουση των επιθέσεων του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ