Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Ανάγκη εγρήγορσης

Τη σύλληψη και παραπομπή στο αυτόφωρο του γενικού γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Μ. Νουφαρίτση, του αναπληρωτή γενικού γραμματέα Π. Ιατρόπουλου και άλλων συνδικαλιστών και τον ξυλοδαρμό τους από τους μπράβους της ιδιωτικής αστυνομίας «Μεντιτεράνιαν Κουόρκ», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη.

«Το περιστατικό επιβεβαιώνει τις κυβερνητικές ευθύνες για το καθεστώς τρομοκρατίας και παραβίασης στην πράξη των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων στους χώρους εργασίας», επισημαίνει η Δημοκρατική Συσπείρωση.

Οπως υπογραμμίζει, το κλιμάκιο των συνδικαλιστών, μαζί με την Επιθεώρηση Εργασίας είχε μεταβεί στη «Μεντιτεράνιαν Κουόρκ» μετά από καταγγελίες εργαζομένων για σωρεία παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας. Οι συνδικαλιστές επειδή ξυλοκοπήθηκαν κάλεσαν την αστυνομία να παρέμβει και σαν αποτέλεσμα συνελήφθησαν από αυτήν.

Καταλήγοντας, η Δημοκρατική Συσπείρωση καλεί τη δημοκρατική κοινή γνώμη να αποτρέψει με την αγωνιστική εγρήγορσή της τέτοιες πρακτικές που θυμίζουν έντονα άλλες εποχές και δηλώνει την αποφασιστικότητά της να υπερασπίσει μαζί με τους εργαζόμενους τα κατακτημένα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ