Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Την Παρασκευή το 16ο Συνέδριο

Οι συνταξιούχοι στην πρώτη γραμμή του αγώνα
Οι συνταξιούχοι στην πρώτη γραμμή του αγώνα
Η μεγαλύτερη συνταξιουχική ομοσπονδία, αυτή των Συνταξιούχων ΙΚΑ, που αντιπροσωπεύει 125 σωματεία και χιλιάδες μέλη σε όλη τη χώρα, προχωράει μέσα σε κλίμα αγωνιστικής ανάτασης στις 9 και 10 του Φλεβάρη, Παρασκευή και Σάββατο στο 16ο Συνέδριό της. Η γενιά που με τις θυσίες και το αίμα της έχτισε την κοινωνική ασφάλιση, πραγματοποιεί το συνέδριό της μέσα σε μια περίοδο γενικευμένης επίθεσης της κυβέρνησης στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, γι' αυτό και η διαδικασία αυτή αποτελεί σημαντικό γεγονός, οι αποφάσεις του οποίου μπορούν να συμβάλουν στην πάλη του λαϊκού κινήματος συνολικά για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.

Οι πάνω από 220 αντιπρόσωποι του συνεδρίου προσέρχονται από τις 9 το πρωί της Παρασκευής στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες. Στα θέματα των εργασιών περιλαμβάνονται ο απολογισμός δράσης της απερχόμενης διοίκησης που ήταν πλούσιος σε κινητοποιήσεις, ανάμεσα σε άλλες και τρεις πανελλαδικές, ενώ σημαντική ήταν η στήριξη του συνταξιουχικού κινήματος στη συγκρότηση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και στους πολύμορφους αγώνες που αναπτύχθηκαν.

Οι αντιπρόσωποι, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα καταγγείλουν τη νεοφιλελεύθερη, βάρβαρη, ταξική πολιτική, που βάζει ακόμα και τα αποθεματικά των Ταμείων στον τζόγο του χρηματιστηρίου, ενώ θα γίνει εκτενής αναφορά στα ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε τις συντάξεις πείνας που παίρνει το 70% των συνταξιούχων και κυμαίνονται από 60.000 μέχρι 118.000, καθώς και ότι το 80% ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Ταυτόχρονα, θα εκφραστεί η έντονη διαμαρτυρία τους για τις σοβαρές ελλείψεις στην περίθαλψη του ΙΚΑ, των γιατρών και η ταλαιπωρία των συνταξιούχων με τις ουρές έξω από τα ιατρεία του ΙΚΑ.

Τέλος, θα διατρανωθεί η δεδομένη απόφασή τους «για συνέχιση του αγώνα, μαζί με τους εργάτες και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για τη ματαίωση των αντιασφαλιστικών μέτρων και την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης που διαρκώς χειροτερεύει τη θέση εργαζομένων και συνταξιούχων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ