Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μισθός 67 ευρώ!

Κάποιος Ινδός κέρδισε σε τηλεοπτικό παιχνίδι της χώρας του ένα τόσο σημαντικό ποσό, που στο τέλος της εκπομπής φιλούσε τα πόδια του παρουσιαστή, που προφανώς τον θεώρησε ευεργέτη του. Ο νέος άνδρας είπε ότι με τα κερδισμένα θα καταφέρει να απαλλαγεί από τα χρέη του, θα φτιάξει σπίτι στους γονείς του και την αδελφή του και θα μπορέσει να ζήσει μια πιο άνετη ζωή από αυτήν που είχε μέχρι σήμερα.

Πάντως, ο τύπος δεν είναι όποιος κι όποιος, εξηγούσε το ρεπορτάζ. Είναι πτυχιούχος Ανώτατης Σχολής, εργάζεται ως προγραμματιστής σε εταιρεία παραγωγής λογισμικού και θεωρείται ότι ανήκει σε εκείνη την ομάδα των τυχερών συμπατριωτών του, που έχει ξεφύγει από τη μιζέρια της ανεργίας και του υποσιτισμού.

Για την ιστορία και επειδή ορισμένοι λένε ότι στο φόντο της ανταγωνιστικότητας που πρέπει να κατακτήσει η ελληνική οικονομία καλό είναι να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία, να αναφέρουμε ότι ο μισθός του εν λόγω Ινδού προγραμματιστή είναι (μάλλον ήταν) 87 δολάρια, ή 67 ευρώ το μήνα.

Αυτά ακούνε ορισμένοι εκπρόσωποι των καπιταλιστών στη χώρα, κάνουν τους μηχανιστικούς τους υπολογισμούς και τρελαίνονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ