Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
Σήμερα στη Θεσσαλονίκη η αγωνιστική «σκυτάλη»
  • Στις 6 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Δυναμικές συγκεντρώσεις διοργάνωσαν χτες ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ σε Πάτρα, Λάρισα και αλλού

Από το συλλαλητήριο στην Πάτρα
Από το συλλαλητήριο στην Πάτρα
Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνει σήμερα η Θεσσαλονίκη με συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ στις 6 το απόγευμα στο Αγαλμα Βενιζέλου. Συναγερμός έχει σημάνει και σε μια σειρά ακόμα πόλεις της Βόρειας και Βορειοδυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, όπου σήμερα πραγματοποιούνται συλλαλητήρια ενάντια στη νέα λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

Χτες, έγινε δυναμική συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας. Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ, που κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανώσουν ακόμη πιο εντατικά τον αγώνα τους ώστε να μην επιτρέψουν την παράδοση των δικών τους κόπων και χρημάτων στο μεγάλο κεφάλαιο. Στη συνέχεια, με προμετωπίδα το πανό που έγραφε «Η ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ είναι η απάντηση στην καπιταλιστική κρίση. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και του μεγάλου κεφαλαίου.

Στη Θεσσαλία

Από την κινητοποίηση στη Λάρισα
Από την κινητοποίηση στη Λάρισα
Με μαχητικές συγκεντρώσεις και πορείες, χτες το απόγευμα, σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα, οι εργαζόμενοι, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες, στις πρωτεύουσες των τεσσάρων θεσσαλικών νομών, απάντησαν στη λεηλασία που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων. Με τη συμμετοχή τους, στις συγκεντρώσεις, έστειλαν ηχηρό μήνυμα έντασης της πάλης για την απόκρουση της νέας βάρβαρης επίθεσης που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Στη Λάρισα, η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Χρ. Καλούσης, οργανωτικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, στέλεχος του ΠΑΜΕ, ο οποίος τόνισε ότι «η κυβέρνηση, τα αστικά μέσα ενημέρωσης και οι μάνατζερ των ασφαλιστικών ταμείων προσπαθούν να ξεγελάσουν το λαό ότι το "κούρεμα" του χρέους και η ελεγχόμενη πτώχευση δεν θα επηρεάσουν τα Ταμεία». Και μεταξύ άλλων είπε: «Οι εργάτες, σε συμμαχία με τους μικροεπαγγελματίες και μικροαγρότες, να σηκώσουμε ψηλά τη σημαία του αγώνα για τα δικά μας συμφέροντα. Να πάρουμε στα χέρια μας και τα μέσα παραγωγής και την εξουσία. Να δυναμώσουμε τώρα τον αγώνα για να μπει φραγμός σε νέα βάρβαρα μέτρα, σε νέες συμφωνίες που επιδιώκουν να σώσουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Ακόμα πιο σχεδιασμένα στην οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς, στις εργατογειτονιές, παντού με μαζικές συλλογικές διαδικασίες».

Στα Τρίκαλα, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, όπου ομιλητής ήταν ο Κ. Μανώλης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και στην Καρδίτσα, η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία, με ομιλητή τον Μ. Σιώκο, αντιπρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, στέλεχος του ΠΑΜΕ. Και στις δύο πόλεις έγιναν πορείες στους κεντρικούς δρόμους.

Τη «σκυτάλη» παίρνει σήμερα ο Βόλος, όπου θα γίνει συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου. Επίσης, την Παρασκευή στην Καλαμπάκα θα πραγματοποιηθεί πικετοφορία, στις 6 μ.μ., η οποία θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ