Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παγίδα του λαού το δημοψήφισμα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΑΕΙ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟ το δημοψήφισμα. Από το Γενάρη στο Δεκέμβρη και από το Δεκέμβρη στο Φλεβάρη.

Κι όλα αυτά την ώρα που δεν ...μαζεύονται, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, οι 151 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που υποτίθεται ότι θα το αποφασίσουν.

Κατά τα άλλα υπάρχει απόλυτος σεβασμός στους θεσμούς, στη λαϊκή ετυμηγορία, στο Σύνταγμα και γενικώς στη νομιμότητα, όπως μας λένε.

Μόνο και μόνο από το αλαλούμ της όλης ιστορίας όμως ακόμη και ο πλέον ανόητος μπορεί να καταλάβει τι γίνεται.

Οτι δηλαδή το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι η «γνώμη του ελληνικού λαού». Εναν τρόπο να παγιδεύσουν το λαό ψάχνουν, με το δημοψήφισμα ή με άλλους μηχανισμούς. Απλά διαφωνούν για το ποια είναι η καλύτερη παγίδα.

Ενδεικτικό είναι και το τι γράφουν οι κυριότερες εφημερίδες του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Αλλες συμφωνούν με την κίνηση Παπανδρέου και άλλες όχι. Ολες τους όμως συμφωνούν στις πολιτικές λιτότητας για την Ελλάδα.

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΛΟ ΧΑΜΟ έχουμε και το πρωθυπουργικό περιβάλλον να διαρρέει και τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου να μας δηλώνει ότι τον ...πολεμούν συμφέροντα.

Ακόμη και αν δεχθούμε τον ισχυρισμό του, δεν είναι αυτονόητο πως όταν σε πολεμούν συμφέροντα είσαι με το μέρος του λαού.

Μπορεί ωραιότατα να σε πολεμούν συμφέροντα γιατί συντάσσεσαι με ...άλλα συμφέροντα.

Κι από αντικρουόμενα συμφέροντα στον όμορφο καπιταλιστικό κόσμο μας, άλλο τίποτε. Το αντίθετο θα λέγαμε, η ρίζα όλων των προβλημάτων είναι ο ανταγωνισμός τους.

Ομως υπάρχει ένα απλό και σαφέστατο κριτήριο για να καταλάβουν οι εργαζόμενοι ποιος εξυπηρετεί συμφέροντα και ποιος όχι: Η πολιτική που εφαρμόζεται.

Είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ ουδεμία σχέση έχει με τα λαϊκά συμφέροντα.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ