Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Την «πάπια» η κυβέρνηση

Ενα ιδιωτικό «πανεπιστήμιο» της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ανοίξει παράρτημα στη χώρα μας. Αμεση καταστρατήγηση του άρθρου 16 του Συντάγματος δηλαδή.

Αυτοί που έχουν αναλάβει να λανσάρουν το εγχείρημα επιδίδονται σε μια προσπάθεια να προβάλουν ως «θετική κατάκτηση την είσοδο των επιχειρήσεων στην εκπαιδευτική διαδικασία», καθώς και το γεγονός ότι «θα συντομευτούν οι σπουδές σε τρία χρόνια», ενώ θα υπάρξει «άμεση σύνδεση με γνώσεις εφαρμογής, παρά με θεωρητικές γνώσεις». Κι αυτό γιατί οι απόφοιτοι τέτοιων προγραμμάτων έχουν μικρότερο κόστος για τους εργοδότες, όταν βγαίνουν στην αγορά εργασίας!

Και μπορεί, βέβαια, ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας να αποκλείει την αναγνώριση τέτοιων πτυχίων στην Ελλάδα, αλλά η όλη στάση της κυβέρνησης φανερώνει, πως «γλυκοκοιτάει» - τουλάχιστον - μια τέτοια προοπτική. Αλλωστε, δε θεωρούμε τυχαία την παρέμβαση βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ που χαρακτηρίζει το εγχείρημα θετικό και την πορεία προς τέτοιου είδους πανεπιστήμια - επιχειρήσεις αναπόφευκτη.

Δε νομίζει η κυβέρνηση, πως δεν την παίρνει να κάνει την «πάπια»;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ