Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Ανησυχία από τις αποκαλύψεις...
  • Στο Δημοτικό Συμβούλιο έρχεται το θέμα της μεταφοράς οχημάτων του στρατού κατοχής στο Κόσσοβο στο 303 ΠΕΒ, στο Μεζούρλο Λάρισας
  • Σήμερα το απόγευμα η πρώτη αγωνιστική απάντηση από τη Νεανική Δράση για την Ειρήνη

Εντονη ανησυχία και αγωνία έχουν προκαλέσει στους κατοίκους της Λάρισας οι αποκαλύψεις, που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό Τύπο και αναφέρουν ότι μεγάλος αριθμός οχημάτων, που χρησιμοποιεί η ελληνική δύναμη του ΝΑΤΟικού στρατού κατοχής στο Κόσσοβο, μεταφέρεται στο Μεζούρλο Λάρισας, όπου γίνονται από τους τεχνικούς του 303 ΠΕΒ οι απαραίτητες ανακατασκευές ή αποσύρονται οριστικά μέχρι να εκποιηθούν δημοπρασίες.

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκληθεί για το γεγονός ότι, μετά τις αποκαλύψεις για τη χρήση βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου, αν και κλιμάκιο ειδικών ήρθε στη Λάρισα, προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες μετρήσεις στα οχήματα, δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις για τ' αποτελέσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες τα αποτελέσματα των μετρήσεων έχουν σταλεί στο «Δημόκριτο». Την έλλειψη πληροφόρησης καταγγέλλουν και οι εργαζόμενοι στο 303 ΠΕΒ, που ήρθαν σε επαφή με τ' αυτοκίνητα αυτά, απαιτώντας από τους αρμόδιους να δώσουν σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις για το αν διατρέχει κίνδυνο η υγεία τους.

Η πρώτη αγωνιστική απάντηση στη μετατροπή και της περιοχής του Μεζούρλου σε χώρο «αποθήκευσης» ραδιενέργειας, θα δώσουν σήμερα οι νέοι φιλειρηνιστές της Λάρισας με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Νεανική Δράση για την Ειρήνη στις 4.30 το απόγευμα έξω από το 303 ΠΕΒ.

Υστερα και από τις τελευταίες αποκαλύψεις, χτες το μεσημέρι οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της «Δημοτικής Συνεργασίας», Λίτσα Ούντρια, Ειρήνη Κατσίγρα και Χρήστος Χαλκιάς επισκέφτηκαν τον δήμαρχο Λάρισας Κ. Τζανακούλη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Αγοραστό. Οι εκπρόσωποι της «Δημοτικής Συνεργασίας» ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη να ληφθούν όλα τα μέτρα για να σταματήσει να είναι η Λάρισα χώρος «αποθήκευσης] ραδιενέργειας και να σταματήσουν οι εργαζόμενοι στο 303 ΠΕΒ ν' ασχολούνται και να έρχονται σε επαφή με τα στρατιωτικά οχήματα του στρατού κατοχής στο Κόσσοβο, καθώς ελλοχεύουν τεράστιοι κίνδυνοι για την υγεία τους.

Την ανησυχία του εξέφρασε και ο δήμαρχος Λάρισας, ο οποίος δήλωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κίνδυνοι από το φωσφογύψο του πρώην εργοστασίου λιπασμάτων (2013-04-11 00:00:00.0)
Κανονικά λειτούργησε η χωματερή (2004-11-06 00:00:00.0)
Γίνεται χρήση όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου; (2003-02-05 00:00:00.0)
Σε ραδιενεργό κλοιό η γειτονιά μας (2001-02-28 00:00:00.0)
Εριξαν... ουράνιες βόμβες και σε άλλες περιοχές! (2001-01-17 00:00:00.0)
Νέες μετρήσεις δείχνουν τώρα υψηλότερα επίπεδα ραδιενέργειας... (2001-01-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ