Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενεργούμενο της CIA και του FBI

Ενεργούμενο της CIA και του FBI, αποδείχτηκε ότι είναι ο Αμερικανός, πρώην διπλωμάτης Γουέιν Μέρι. Σε χτεσινή του συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι ΑΛΤΕΡ, όταν ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο, που παρουσίαζε το βραδινό δελτίο ειδήσεων, γιατί δεν καταθέτει τις πληροφορίες του στις αμερικανικές υπηρεσίες απάντησε: «από πού νομίζετε ότι παίρνω τις πληροφορίες μου;».

Αμέσως μετά τόνισε ότι δεν υπήρξε συνεργασία (σ.σ. όπως την εννοεί αυτός και οι υπηρεσίες που τον υποκινούν) μεταξύ των ελληνικών και των αμερικανικών αρχών στο θέμα της πάταξης της τρομοκρατίας. Ο Γ. Μέρι σε προχτεσινό άρθρο του στην εφημερίδα «Λος Αντζελες Τάιμς» υποστήριξε ότι «το ρολόι χτυπά προς μια πιθανή αιματηρή καταστροφή στους ολυμπιακούς αγώνες 2004».

Είναι φανερό ότι πίσω από το... ρεπορτάζ που δημοσίευσε η αμερικανική εφημερίδα, κρύβεται η προσπάθεια των ΗΠΑ να πιέσουν τη χώρα μας να σκύψει ακόμα περισσότερο στις απαιτήσεις τους. Με την πένα του Γ. Μέρι απαίτησαν προχτές συλλήψεις, περισσότερες συλλήψεις... Για να πετύχουν το σκοπό τους έχουν ζητήσει την επιβολή «τρομονόμου», τον οποίο η κυβέρνηση θα καταθέσει στις αρχές του Μάρτη στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ