Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποιος είναι ο κ. Μέρι;

Αγανάκτησε χτες ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, υφυπουργός Τύπου Τ. Χυτήρης, με τα όσα έγραψε ο Γουέιν Μέρι στους Τάιμς του Λος Αντζελες. Λασπολόγος κατ' επάγγελμα ο Μέρι, δικαίως εκνεύρισε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, επαναλαμβάνοντας τα γνωστά περί διασύνδεσης της ελληνικής κυβέρνησης με τη «17 Νοέμβρη], την ανικανότητα των αρχών να συλλάβουν κάποιον τρομοκράτη, την αδυναμία, τέλος, της χώρας, να διοργανώσει με ασφάλεια την Ολυμπιάδα του 2004. «Κατάπτυστο» χαρακτήρισε ο Τηλ. Χυτήρης το άρθρο και σημείωσε ότι «ο κ. Γουέιν Μέρι έχει αναλάβει εργολαβικά την κατασυκοφάντηση της χώρας μας».

Αμέσως μετά ο Τ. Χυτήρης έθεσε «ρητορικά» ερωτήματα τα οποία, δυστυχώς γι' αυτόν και την κυβέρνηση, δεν τα απάντησε με σωστό τρόπο. «Ποιος είναι, όμως, - αναρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - ο κ. Μέρι; Τι θέλει; Ο κ. Μέρι υπήρξε ένας, μάλλον αποτυχών, υπάλληλος της αμερικάνικης πρεσβείας, εδώ στην Αθήνα, επί μια τριετία. Και από εκεί και πέρα, ενεργεί τελείως προσωπικά και με εμπάθεια απέναντι στην Ελλάδα. Αν ήθελε να μάθει τι συμβαίνει, τότε θα έπρεπε να απευθυνθεί στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία συνεργάζεται αρμονικότατα με την ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Για τη συνεργασία, μάλιστα, αυτή έχει εκφράσει την ικανοποίησή της και η κυβέρνηση των ΗΠΑ και η ελληνική».

Ποιος είναι, λοιπόν, ο «αποτυχών διπλωμάτης»; Είναι αυτός που ένα χρόνο πριν έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον υπουργό Εξωτερικών, τον υπουργό Αμυνας και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης! Ο εν λόγω κύριος, ως μέλος μιας ομάδας Αμερικανών πανεπιστημιακών και άλλων ειδικών, οι οποίοι «χαρτογραφούσαν» τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, γνωστός για τις απόψεις του από τότε, συνομίλησε με πρωτοκλασάτους υπουργούς, με τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Εκτοτε, ο Μέρι έχει επαναλάβει αρκετές φορές τις απόψεις του περί της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, με το κύρος που του αναγνώρισε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση, μπάζοντάς τον στα υπουργικά γραφεία και... ξεσκονίζοντάς τον για μια «καλή» του λέξη, την οποία ο κ. Μέρι, τελικά δεν είπε.


Δ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ