Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Διαδήλωσαν στην αμερικάνικη πρεσβεία

Την καταδίκη του ραδιενεργού ΝΑΤΟικού εγκλήματος στα Βαλκάνια διατράνωσαν οι κάτοικοι του Ζωγράφου σε πορεία που πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα προς την αμερικάνικη πρεσβεία με πρωτοβουλία του Δήμου και τη συμμετοχή της Επιτροπής Ειρήνης και της ΟΓΕ.

Κρατώντας πανό, αναμμένους πυρσούς, πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα «Το Κόσσοβο πεθαίνει από τη λευχαιμία», «Να φύγει το ΝΑΤΟ από τη Γιουγκοσλαβία» και «Οι Ελληνες φαντάροι δεν είναι για θυσία, να γυρίσουν τώρα από τη Γιουγκοσλαβία» οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την αμερικάνικη πρεσβεία. «Διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Γιουγκοσλαβία μετά τους βομβαρδισμούς και το απεμπλουτισμένο ουράνιο που εξοντώνει μέρα με τη μέρα την περιοχή. Θέλουμε να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, μόνο καταστροφές φέρνει, έρχεται δήθεν για ειρήνη και μόνο πολέμους κάνει» μας λέει η Κατερίνα Κορδογιάννη, κάτοικος της περιοχής. «Το ΝΑΤΟ δεν έχει λόγο ύπαρξης. Ο μόνος του σκοπός είναι να τρομοκρατεί τους λαούς» δηλώνει ο Γιάννης Αγιανιτόπουλος. Οι διαδηλωτές, φτάνοντας στην αμερικάνικη πρεσβεία, βρέθηκαν απέναντι από ισχυρότατη αστυνομική δύναμη. Τα συνθήματα «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» «Δολοφόνοι, δολοφόνοι» και «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουν δουλιά» δονούσαν την ατμόσφαιρα και αντιπροσωπεία με επικεφαλής το δήμαρχο θυροκόλλησε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το ψήφισμα απαιτεί την απαγόρευση της χρήσης και την καταστροφή των όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου, τη λήψη μέτρων ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες των βομβαρδισμών, την αποζημίωση από το ΝΑΤΟ, της Ηνωμένες Πολιτείες και τα κράτη που έλαβαν μέρος στο βομβαρδισμό, καθώς και την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών.

«Αυτό το ψήφισμα εκφράζει τις ανησυχίες και την αγωνία του ζωγραφιώτικου λαού, μετά τις αποκαλύψεις για το ΝΑΤΟικό ραδιενεργό έγκλημα, και τη διάθεση αντίστασης για την καταδίκη αυτού του εγκλήματος» δήλωσε στο «Ρ» ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Παπακωνσταντίνου, επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Ζωγράφου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εγκληματική και όχι επιστημονική η ΝΑΤΟική επέμβαση (2001-02-28 00:00:00.0)
Βόρεια Ελλάδα: Συνεχίζεται το μπαράζ καταδικαστικών ανακοινώσεων (2001-01-19 00:00:00.0)
Φουσκωμένο αντιΝΑΤΟικό ποτάμι (2001-01-19 00:00:00.0)
Στο πόδι η Καβάλα (2001-01-17 00:00:00.0)
Ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την υποτέλεια (1999-04-22 00:00:00.0)
Την Κυριακή η μάχη της Σούδας (1999-04-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ