Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ
Προσπάθεια θωράκισης των κυβερνώντων από κοινωνικές αντιδράσεις

Οι διατάξεις του τρομονόμου, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή αρχές Μάρτη, αποτελούν μια προσπάθεια θωράκισης των κυβερνώντων από τις κοινωνικές αντιδράσεις. Οπλα του τρομονόμου θα είναι το χτύπημα των στοιχειωδών δημοκρατικών ελευθεριών και των λαϊκών κινημάτων. Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, με αφορμή τις νέες πιέσεις των ΗΠΑ, μέσω δημοσιεύματος στον αμερικανικό Τύπο, στο οποίο απαιτείται άμεση εξάρθρωση της «17Ν», για την ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής επισήμανε ότι «η δημιουργία διατάξεων που θα μπουν ως αντιτρομοκρατική νομοθεσία αμφισβητούν στοιχειώδεις δημοκρατικές ελευθερίες, δικαιώματα και εγγυήσεις - του κατηγορουμένου ειδικότερα - και στρέφονται κατά των λαϊκών κινημάτων, κατά των λαϊκών αντιδράσεων. Είναι μια προσπάθεια να θωρακιστούν τα κράτη από τις κοινωνικές αντιδράσεις και φυσικά το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα. Το χτεσινό επεισόδιο στον Πειραιά, όπου συνελήφθησαν και ξυλοδάρθηκαν συνδικαλιστές, είναι ένα από τα φαινόμενα που, κατά τη γνώμη μας, θα εντείνονται, γιατί είναι χρήσιμα στους κυβερνώντες της Ελλάδας, των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και των ΗΠΑ, προκειμένου να περιορίσουν το τίμημα».

Ακόμα ο Αντ. Σκυλλάκος αναφερόμενος στην πρόσφατη επίθεση εναντίον του βουλευτή της ΝΔ, Β. Μιχαλολιάκου, υπογράμμισε ότι «δίνει τη δυνατότητα στους κυβερνώντες να επισπεύσουν τις διαδικασίες», ενώ τόνισε ότι ο μόνος τρόπος αντίστασης είναι η δημιουργία «μιας ευρύτατης δυνατής συσπείρωσης. Συσπείρωση που δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές, αλλά τις ευρύτερες δημοκρατικές δυνάμεις, ώστε να αντιταχθούμε σε αυτή την προοπτική. Θεωρούμε ότι η υπάρχουσα νομοθεσία είναι αρκετή για να αντιμετωπιστούν τέτοια προβλήματα, πέρα από το γεγονός ότι για να μην αποκαλύπτονται τόσα χρόνια, κάτι ύποπτο συμβαίνει με ξένες και ντόπιες υπηρεσίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ