Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛ. ΧΥΤΗΡΗΣ
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι η πλέον αρμόδια!
  • Ο υφυπουργός Τύπου Τηλ. Χυτήρης παρέπεμψε τον Αμερικανό πρώην αξιωματούχο στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, ως την πλέον αρμόδια για να επιβεβαιώσει ότι γίνονται βήματα στην πάταξη της τρομοκρατίας στην  Ελλάδα!
  • Είναι «πάγια πρακτική  της ΔΟΕ», δήλωσε ο Ζακ Ρογκ, σχολιάζοντας την επιστολή  που  απέστειλε στην «Αθήνα 2004», με την οποία  ζητά να  συζητηθεί και το θέμα της ασφάλειας των αγώνων  

Κυνηγώντας... τον «τρομοκράτη λαό»
Κυνηγώντας... τον «τρομοκράτη λαό»
Με πρόσχημα τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα και με εμφανή την πρόθεση να νομιμοποιηθεί με αυτό τον τρόπο η ένταση της αυταρχικότητας της κυβέρνησης μέσω του «τρομονόμου», συνεχίζεται ο κύκλος δημοσιευμάτων του ελληνικού και ξένου Τύπου και οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, σχετικά με το θέμα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα.

Το προχτεσινό άρθρο του πρώην αξιωματούχου της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Γουέιν Μέρι στην αμερικάνικη εφημερίδα «Λος Αντζελες Τάιμς», με το οποίο προβλέπει «αιματηρή καταστροφή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004» και ζητά συλλήψεις μέσα σε συγκεκριμένο... χρονοδιάγραμμα, απαντήθηκε χτες από την κυβέρνηση διά στόματος υφυπουργού Τύπου Τηλ. Χυτήρη, με τρόπο εξόχως αποκαλυπτικό.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Τύπου, μιλώντας στους δημοσιογράφους, χαρακτήρισε το δημοσίευμα «κατάπτυστο», ενώ, αναφερόμενος στον Γ. Μέρι, τον χαρακτηρίζει «αποτυχημένο υπάλληλο της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα», ενώ πρόσθεσε ότι «έχει αναλάβει εργολαβικά την κατασυκοφάντηση της χώρας μας». Το σημαντικότερο όμως σημείο των δηλώσεων του υφυπουργού Τύπου είναι εκείνο στο οποίο - και για να... αντικρούσει τις δηλώσεις Γουέιν - επικαλέστηκε την αγαστή συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Ελλάδας στο θέμα της τρομοκρατίας!... Ο Τηλ. Χυτήρης εγκάλεσε μάλιστα τον αρθρογράφο επειδή «θα μπορούσε, εάν ήθελε πληροφορίες, να απευθυνθεί στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία συνεργάζεται αρμονικά για το θέμα με την ελληνική κυβέρνηση». Και επισήμως, λοιπόν ,ο Τηλ. Χυτήρης παραπέμπει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ως την πλέον αρμόδια να μιλά για το θέμα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα!!!

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Τύπου αναφέρθηκε και στην επιστολή του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ με την οποία - σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» φέρεται να ζητά να προστεθεί στην ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν στην επικείμενη επίσκεψή του (15 και 16 Φλεβάρη) στην Αθήνα, στο πλαίσιο του καθιερωμένου ελέγχου της ΔΟΕ. Γεγονός που η εφημερίδα συσχετίζει με το άρθρο Γουέιν. Πάντως, ο Τηλ. Χυτήρης ανέφερε ότι ο Ζ. Ρογκ «κάνει τη δουλιά του, παρακολουθεί δηλαδή την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων σε όλους τους τομείς». Και πρόσθεσε: «Υπάρχει σχεδιασμός για το θέμα της ασφάλειας, ο οποίος έχει εγκριθεί με τη συμμετοχή ειδικών από έξι χώρες, οι οποίοι έχουν εκφράσει την ικανοποίησή τους. Ο σχεδιασμός είναι πλήρης, τόσο όσον αφορά τους άνδρες όσο και τον εξοπλισμό» υπογράμμισε ο υφυπουργός Τύπου.

Με δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση, ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ ανέφερε χτες ότι «το ενδιαφέρον της ΔΟΕ για την ασφάλεια των αγώνων δεν καλλιεργήθηκε τις τελευταίες ημέρες» και πρόσθεσε πως «υπάρχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση και στην Οργανωτική Επιτροπή. Χαρακτήρισε την επιστολή «πάγια τακτική της ΔΟΕ πριν από την επίσκεψη της συντονιστικής επιτροπής σε κάθε χώρα» και κατέληξε λέγοντας ότι «με το σημείωμα καθορίζονται κάποια ζητήματα που πρέπει να τεθούν στην ατζέντα των συζητήσεων».

Από την πλευρά της «Αθήνα 2004», στελέχη της εταιρίας έλεγαν χτες - ότι η επιστολή Ρογκ αποτελεί «συνηθισμένη πρακτική» πριν από την επίσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής στην Αθήνα. Ακόμα, αποσυνδέουν την επιστολή Ρογκ από το άρθρο Γουέιν και χαρακτήριζαν «απολύτως θεμιτό και κατανοητό το ενδιαφέρον του κ. Ρογκ με ένα διεθνές πρόβλημα όπως αυτό της ασφάλειας που απασχολεί πολλές χώρες στον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ