Πέμπτη 1 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΗΤΗ
Την Κυριακή η μάχη της Σούδας

Στο πόδι απ' άκρη σ' άκρη το νησί. Το σύνθημα "Εξω τώρα οι Αμερικανοί" έχει ήδη γίνει σημαία του νέου αγώνα

Αποκλεισμό της αμερικανικής βάσης της Σούδας θα κάνει ο λαός της Κρήτης την Κυριακή 4 Απρίλη.Χαρακτηριστικά παγκρήτιου συλλαλητηρίου θα πάρει η συγκέντρωση που θα ξεκινήσει στις 3μ.μ. από το Δημαρχείο των Χανίων και θα κορυφωθεί με διαδήλωση στη βάση της Σούδας. Δεκάδες μαζικοί φορείς από όλο το νησί, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής φορέων του Νομού Χανίων, δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο και τον αποκλεισμό της βάσης για να απαιτήσουν να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, για να μην επιτρέψουν σε κανένα Ελληνα φαντάρο να συμμετάσχει στα ΝΑΤΟικά σχέδια έξω από τα σύνορα και να κλείσει η βάση της Σούδας.

Μέχρι χτες είχαν δηλώσει συμμετοχή για το συλλαλητηρίου οι παρακάτω φορείς: Δήμος Χανίων, Εργατικό Κέντρο, Επιτροπή Ειρήνης, ΝΑΣ, ΠΕΑΕΑ, Σωματείο Οικοδόμων, Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Χανίων, Πανχανιώτικη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, "Νεανική Δράση για την Ειρήνη", Σωματείο Συνταξιούχων Νομού Χανίων, Εμπορικός Σύλλογος, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, Επιτροπή Κατά των Βάσεων και οι Δήμοι Ακρωτηρίου, Μουσούρων, Μυθήμνης, Κολυμπαρίου.

Επίσης, από το Νομό Ρεθύμνου συμμετέχουν ο Σύλλογος Γυναικών,η Επιτροπή Ειρήνης Ανωγείων και το Σωματείο Οικοδόμων,ενώ έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα πολλοί μαζικοί φορείς του Ηρακλείου και του Λασιθίου.

Ηράκλειο

Οι μαζικοί φορείς του Ηρακλείου, με ψήφισμά τους, καταδικάζουν τη βάρβαρη επίθεση των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων και συνεργών τους και αποφάσισαν να δώσουν δυναμικό "παρών" στο συλλαλητήριο και στον αποκλεισμό της βάσης της Σούδας. Εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στο δοκιμαζόμενο γιουγκοσλαβικό λαό καλούν σε λαϊκό ξεσηκωμό, απαιτώντας άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών και αποχώρηση του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, καμιά διευκόλυνση της χώρας μας στα ΝΑΤΟικά και αμερικανικά στρατεύματα και κανένας Ελληνας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ