Πέμπτη 1 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Θα σταθούμε εμπόδιο στη "νέα τάξη"

"Τη δολοφονική επίθεση ενάντια στο λαό της Νέας Γιουγκοσλαβίας από την PAX AMERICANA του ΝΑΤΟ και τους θλιβερούς συνοδοιπόρους της ΕΕ, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία", καταγγέλλουν, με ψήφισμά τους, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος,η Ενωση Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου - Τηλεόρασης,η Ενωση Τραγουδιστών Ελλάδας,το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας,η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών,η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών,ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος,ο Σύλλογος Πρωταγωνιστών Εθνικής Λυρικής Σκηνής,ο Σύλλογος Χορευτών Εθνικής Λυρικής Σκηνής,το Σωματείο Καλλιτεχνών Εθνικής Λυρικής Σκηνής και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

"Βομβαρδίζουν", αναφέρεται στο ψήφισμα, "τον περήφανο αυτό λαό, σκοτώνοντας αμάχους, για να τον πείσουν με τον τρόμο πλέον των όπλων να υποκύψει σε αυτά που δεν πέτυχαν με τις οικονομικές και πολιτικές πιέσεις. Οι δικαιολογίες περί αποκατάστασης της διεθνούς νομιμότητας και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι πολύ αστείες για να θεωρηθούν σοβαρές. Ιδιαίτερα όταν αυτά τα επικαλούνται οι ίδιες δυνάμεις, που εδώ και 25 χρόνια ανέχονται τα στρατεύματα κατοχής του Αττίλα που έχουν διαμελίσει την Κύπρο. Οι ίδιες δυνάμεις που ανέχονται τη γενοκτονία του κουρδικού λαού, οι ίδιες δυνάμεις που διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία. Βλέπουμε με οργή τον ΟΗΕ και τον ΓΓ Κόφι Ανάν να έχουν μετατραπεί σε γραφείο εξυπηρέτησης των γκανγκστερικών σχεδίων των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και των μικρών ή μεγάλων παρατρεχάμενών τους. Βαφτίζοντας τρομοκράτες όσους πολεμούν για την εθνική τους ανεξαρτησία, ενώ το δολοφονικό στρατό του ΝΑΤΟ "ειρηνευτική δύναμη". Περισσότερο όμως απ' όλα, μας ανησυχεί η γενικότερη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που θέλει να αγνοεί τις σημαντικές συνέπειες που έχουν για τη χώρα οι επικίνδυνοι και αντιφατικοί χειρισμοί της σε εθνικά και διεθνή θέματα (όπως η κατάληξη της υπόθεσης Οτσαλάν). Ο ελληνικός λαός έχει γνωρίσει από πρώτο χέρι την "αξιοπιστία" του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών στα μεταπολεμικά χρόνια και ακόμα είναι νωπά στη μνήμη του τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών με τη χούντα του '67, αλλά και με την εισβολή στην Κύπρο με τη "διευκόλυνση" των ΑμερικανοΝΑΤΟικών.

Καταγγέλλουμε:

Την ελληνική κυβέρνηση, που δεν εμπόδισε τη ΝΑΤΟική επίθεση, ασκώντας το δικαίωμα του ΒΕΤΟ και με τη στάση της θυμίζει κυβέρνηση εποχής Πιουριφόι, που δεν αρμόζει σ' ένα λαό που πολέμησε το φασισμό. Σε κάθε περίπτωση, θα σταθούμε εμπόδιο στα τυχοδιωκτικά σχέδια της "νέας τάξης πραγμάτων" και όσων την υπηρετούν. Απαιτούμε: Αμεση και ριζική απεμπλοκή της χώρας μας από το έγκλημα που διαπράττεται στη Σερβία. Αμεση κατάπαυση των βομβαρδισμών. Απόσυρση των δυνάμεών μας από την Αδριατική και άρνηση παροχής "διευκολύνσεων" στο ΝΑΤΟικό στρατό κατοχής. Αποχή της χώρας μας από οποιαδήποτε διαδικασία συγκρότησης "Δύναμης Ταχείας Επέμβασης" του ΝΑΤΟ. Αναστολή των λειτουργιών των αμερικανικών βάσεων που βρίσκονται στη χώρα, με στόχο την πλήρη απομάκρυνσή τους. Σεβασμός των υφιστάμενων συνόρων στα Βαλκάνια και μη αποδοχή οποιασδήποτε αλλαγής τους. Αμεση απόσυρση της υπογραφής της κυβέρνησης από το σύμφωνο επίθεσης του ΝΑΤΟ. Κανένας αλλοδαπός στρατιώτης εντός των συνόρων της χώρας μας. Κανένας Ελληνας στρατιώτης εκτός των συνόρων της χώρας μας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση στη Λυρική για τους μουσικούς που εργάζονται περαστασιακά σε παραγωγές της (2023-04-26 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους και καταδίκη της πολιτικής ΝΑΤΟ - ΕΕ (2020-03-11 00:00:00.0)
«Εφυγε» η υψίφωνος Βαρβάρα Γκαβάκου - Ψαροπούλου (2019-08-06 00:00:00.0)
«Οχι» στο σφιχτότερο δέσιμο της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΝΑΤΟ - ΕΕ (2015-06-06 00:00:00.0)
Συρρίκνωση στο βωμό μιας δήθεν «ευεργεσίας» (2010-10-03 00:00:00.0)
ΟΧΙ στις τρομοσυμφωνίες με τις ΗΠΑ (2009-02-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ