Πέμπτη 1 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπόκωφος αναβρασμός στα νοσοκομεία

Οι οικονομικοί περιορισμοί που γίνονται στο όνομα της ΟΝΕ, άρχισαν να είναι έντονα αισθητοί το πρώτο τρίμηνο του 1999 στα νοσοκομεία, τόσο στους γιατρούς όσο και στους εργαζόμενους.

Στο νοσοκομείο "Σωτηρία" δεν έχουν καταβληθεί οι εφημερίες των γιατρών απ' την 1.1.1999. Χτες οι γιατροί έκαναν γενική συνέλευση στην οποία αποφασίστηκε να διεκδικήσουν αγωνιστικά τα αιτήματά τους.

Με ανοιχτή επιστολή τους οι γιατροί του "Σωτηρία" καταγγέλλουν τη Διοίκηση του νοσοκομείου και τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών γιατί με τη στάση τους "εκτός του ότι είναι προσβλητική και οικονομικά επιζήμια για τους γιατρούς, διαταράσσει σοβαρά και τη λειτουργία ενός δημόσιου ιδρύματος, όπως είναι το νοσοκομείο μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία".

Και η επιστολή καταλήγει: "Με βάση τα ανωτέρω, δε νομίζουμε ότι φέρουμε πλέον ευθύνη εμείς οι γιατροί για οποιαδήποτε δυσλειτουργία προκύψει στο νοσοκομείο μας, εξαιτίας των δίκαιων αγώνων μας που θα ακολουθήσουν".

Στο νοσοκομείο "Αγλαϊα Κυριακού" οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα νυχτερινών, αργιών και εξαιρεσίμων.

Στο "Δρομοκαϊτειο" νοσοκομείο οι εργαζόμενοι κάνουν σήμερα στάση εργασίας από τις 10 πμ μέχρι τις 12 το μεσημέρι και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την άρνηση του υπουργείου, να προσλάβει το απαραίτητο για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου προσωπικό.

Οπως επισημαίνει το Σωματείο των εργαζομένων σε χτεσινή ανακοίνωσή του, η μεγάλη έλλειψη προσωπικού - σε κάθε 40 ασθενείς αναλογεί μια νοσηλεύτρια - δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους, ενώ ακυρώνει κάθε προοπτική αποασυλοποίησης των ασθενών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ