Πέμπτη 1 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συμπαράσταση στους διωκόμενους φοιτητές της ΦΕΕΜΠ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ειρηνοδικείο Αθήνας, όπου εκδικάστηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενάντια στους 13 φοιτητές της Εστίας του ΕΜΠ, έκαναν χτες το πρωί φοιτητές, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συμφοιτητές τους που διώκονται επειδή διεκδίκησαν το δικαίωμα για σίτιση και στέγαση σε ανθρώπινες συνθήκες.

Οι φοιτητές, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα της κατάληψης που είχε ξεκινήσει στην Εστία τον περασμένο Οκτώβρη, αντιμετωπίζουν την ποινή της έξωσης από την Εστία, καθώς το ΕΙΝ έχει καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον τους, επικαλούμενο ζημιές που προκλήθηκαν στην Εστία από πυρκαγιά που ξέσπασε λίγες ώρες μετά τη λήξη της κατάληψης. Οι διώξεις όμως χαρακτηρίζονται, τόσο από τους ίδιους τους οικοτρόφους φοιτητές όσο και από φοιτητικούς συλλόγους και φορείς που τους συμπαραστέκονται, πολιτικές, που στόχο έχουν την τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται και ειδικότερα των οικότροφων φοιτητών σε όλη τη χώρα, οι οποίοι αντιτίθενται στην επιβολή αυταρχικών εσωτερικών κανονισμών. Ως μάρτυρες υπεράσπισης των φοιτητών κατέθεσαν ο πρύτανης του ΕΜΠ, οικότροφοι φοιτητές, εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ και των καθηγητών του ΕΜΠ, ενώ ως μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ο διευθυντής της Εστίας.

Οι φοιτητές παρέμειναν συγκεντρωμένοι έξω από το Ειρηνοδικείο Αθήνας όσο διαρκούσε η δίκη και στη συνέχεια, φωνάζοντας συνθήματα για το δικαίωμα στη σίτιση και στέγαση αλλά και ενάντια στις ΝΑΤΟικές επιδρομές στη Γιουγκοσλαβία, πορεύτηκαν στο υπουργείο Παιδείας όπου έκαναν συγκέντρωση και επέδωσαν ψηφίσματα διαμαρτυρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ