Πέμπτη 1 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Αδιαφανείς διαδικασίες σε προεκλογικό φόντο

Καταγγελίες των νοσοκομειακών γιατρών για τα σχέδια λειτουργίας του νοσοκομείου

Ολες τις διαδικασίες που γίνονται αυτό τον καιρό και στοχεύουν στη - με αδιαφανή τρόπο - λειτουργία του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, ενόψει των ευρωεκλογών, κατήγγειλαν χτες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος Στρ. Πλωμαρίτης και ο γραμματέας Θ. Σδούκος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης. Με τις διαδικασίες αυτές, υπογράμμισαν, η πολιτεία αφ' ενός δεν απαντά στις υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής και αφ' ετέρου δε διασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα του Ιδρύματος.

"Οι κυβερνήσεις επικαλούνταν επί χρόνια τον ιδιωτικού δικαίου χαρακτήρα του νοσοκομείου για να είναι, δήθεν, πιο ευέλικτο το νοσοκομείο, αλλά και να λειτουργήσει πιο γρήγορα. Αποδεικνύεται λοιπόν τώρα ότι αυτό αποτελούσε ένα πρόσχημα για το πέρασμά του στον ιδιωτικό τομέα. Εμείς τους καλούμε, παρόλο που έχουμε θέση ότι το Παπαγεωργίου θα πρέπει να είναι δημοσίου δικαίου, με γενναία χρηματοδότηση, χωρίς πελατειακές σχέσεις και αντικείμενο κερδοσκοπισμού, να προκηρύξουν μαζικά όλες τις θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να καλυφθεί ο Οργανισμός που οι ίδιοι έφτιαξαν", τόνισαν οι ομιλητές.

Οπως επισημάνθηκε ακόμη, επιχειρείται να μετεγκαταστήσουν στο Παπαγεωργίου "κλινικές από άλλα νοσοκομεία χωρίς αρχές και χωρίς κανένα κριτήριο κι έτσι ούτε σωστά θα λειτουργήσει το νοσοκομείο, αλλά θα διαλυθούν και τα υπόλοιπα".

Τέλος κάλεσαν το λαό της Θεσσαλονίκης να αντιδράσει μέσα από τα σωματεία του και τους κοινωνικούς φορείς, όπως ζήτησαν και από τους δήμους να πάρουν την πρωτοβουλία για κινητοποιήσεις, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα το νοσοκομείο.

Η συνέντευξη δόθηκε με την ευκαιρία της ημερίδας προσυνεδριακού διαλόγου που διοργανώνει το Συντονιστικό Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Μακεδονίας και Θεσσαλίας και που πραγματοποιείται στην Αίθουσα Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης το Σάββατο 3 Απρίλη, ώρα 9 πμ.

Η ημερίδα περιλαμβάνει εισηγήσεις με θέματα, όπως Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, Ενιαίος Φορέας Υγείας - Χρηματοδότηση ΕΣΥ, Εργασιακές σχέσεις, Ανεργία, Μισθολόγιο, πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Οπως τόνισαν οι οργανωτές, επιδιώκεται να γίνει ένας ευρύς δημοκρατικός διάλογος των νοσοκομειακών γιατρών με την παρουσία των πολιτών της Θεσσαλονίκης σχετικά με τα παραπάνω ζητήματα ενόψει και του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας των Ενώσεων των Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

"Εχουμε καταγγείλει πολλές φορές ότι η Ομοσπονδία δεν παίζει τον πολιτικό, καθοδηγητικό και συντονιστικό ρόλο που πρέπει, σύμφωνα και με το καταστατικό, έτσι που να υπερασπιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας και τους εργαζόμενους σ' αυτό. Μέχρι τώρα απλά έπαιξε ένα ρόλο υπεράσπισης του κυβερνητικού συνδικαλισμού και πιστεύω ότι για αυτούς τους λόγους δεν έχει πάρει την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση αυτής της ημερίδας ενημέρωσης των νοσοκομειακών γιατρών ενόψει του Συνεδρίου", επισήμανε ο Θ. Σδούκος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμμετέχουν 33 σωματεία από Υγεία - Πρόνοια (2014-10-30 00:00:00.0)
Συμβολική κατάληψη στο ΠεΣΥ (2002-11-29 00:00:00.0)
Οι ελλείψεις δεν επιτρέπουν εφημερίες (2002-11-28 00:00:00.0)
Συντονισμός δράσης των εργαζομένων (1999-03-05 00:00:00.0)
Μεγάλη συμμετοχή και αγωνιστικότητα (1998-09-19 00:00:00.0)
Το φάντασμα των "πλασματικών εφημεριών"... (1998-09-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ