Τρίτη 22 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΑΣΥ
Μαζική, οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών

Να μην πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ και όλα τα άλλα αντιλαϊκά χαράτσια, καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και, γενικότερα, τους κατοίκους της υπαίθρου η Γραμματεία Λάρισας της ΠΑΣΥ.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Ρ. Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, σημείωσε: «Μπορούμε να τους σταματήσουμε με τη μαζική αντίστασή μας, με οργανωμένο τρόπο μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα που συγκροτούνται στα χωριά και τους Αγροτικούς Συλλόγους. Να οργανώσουμε τη μαζική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, αλλά και τη λαϊκή αντίσταση, να μην κοπεί καμιά ηλεκτροδότηση με την κινητοποίησή μας. Ούτε μπορούμε ούτε και θέλουμε να πληρώσουμε την κρίση τους.

Καταγγέλλουμε το παράνομο χαράτσωμα της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης από τον ΕΛΓΑ που πήρε τα χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ακόμη και σε αγρότες που δεν είχαν υπογράψει τέτοια εξουσιοδότηση προς τον ΕΛΓΑ. Υπάρχουν καταγγελίες ότι εκ των υστέρων καλούνται αγρότες να υπογράψουν, με εκβιαστικό τρόπο, τέτοια εξουσιοδότηση και αφού ήδη τους έχουν πάρει παράνομα τα χρήματα. Απαιτούμε αυτά τα χρήματα να επιστραφούν στους δικαιούχους τους. Αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά, με τη μείωση του εισοδήματος λόγω των χαμηλών τιμών στα προϊόντα και την αύξηση του κόστους παραγωγής».

Οπως ανέφερε, το επόμενο διάστημα, η ΠΑΣΥ θα προχωρήσει σε συσκέψεις, περιοδείες, συγκεντρώσεις, αναδείχνοντας τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, θα ενημερώσει για τις αρνητικές εξελίξεις με τη νέα ΚΑΠ, το νέο νόμο για τους συνεταιρισμούς και το αγροτικό κίνημα, διεκδικώντας, παράλληλα, να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις για τις βροχοπτώσεις, για τις χαλαζοπτώσεις σε Τύρναβο - Αγιά, να αποζημιωθεί από τον ΕΛΓΑ η ζημιά από το πράσινο σκουλήκι, να υπάρξει οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ