Τρίτη 22 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Στην πλατφόρμα της «Noble» ο Δ. Χριστόφιας

Στην Αθήνα σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Την πλατφόρμα «Ομηρος» της «Noble Energy», που πραγματοποιεί τις ερευνητικές γεωτρήσεις, για την ανεύρεση υδρογονανθράκων, στο «οικόπεδο 12» της κυπριακής ΑΟΖ, επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας. Ο Κύπριος Πρόεδρος χαρακτήρισε το ζήτημα των ερευνητικών γεωτρήσεων «εθνικής σημασίας», σημειώνοντας ότι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους. Ο ίδιος είπε ότι «η παρουσία μου εδώ είναι υπογράμμιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας τα οποία είμαστε αποφασισμένοι να ασκήσουμε».

Αναφερόμενος στα σχέδια αξιοποίησης των κοιτασμάτων, ανέφερε ότι «θα γίνει ένας γενικός στρατηγικός σχεδιασμός τού τι απομένει μέχρι να φτάσει το φυσικό αέριο στην ξηρά», και ενημέρωσε ότι «έχει δημιουργηθεί μια ομάδα ειδικών, άλλη ομάδα τεχνοκρατών, καταρτίζεται ένα στρατηγικό σχέδιο το οποίο θα πρέπει να δούμε με πολλή προσοχή και χωρίς πολύ θόρυβο». Ο δεύτερος γύρος αδειοδότησης θα ξεκινήσει σύντομα, πρόσθεσε.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, φτάνει σήμερα στην Αθήνα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ντάνι Αγιαλόν. Η επίσκεψη προγραμματίστηκε εσπευσμένα, προκειμένου η κυβέρνηση του Ισραήλ να λάβει μια πρώτη και επί τόπου εικόνα από τη νέα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και να επιβεβαιώσει την απρόσκοπτη συνέχιση της συνεργασίας των δυο χωρών στο στρατιωτικό και ενεργειακό τομέα. Ο Ισραηλινός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον ομόλογό του Δημήτρη Δόλλη, αλλά έχει ήδη κανονίσει συναντήσεις τόσο με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, όσο και με τον υπουργό Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ