Σάββατο 10 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
EKA
Εξαρση της εργοδοτικής τρομοκρατίας

Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας για τον περιορισμό της ασύδοτης δράσης των εργοδοτών σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και την ακύρωση δύο πρόσφατων απολύσεων συνδικαλιστών, ζητάει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας σε επιστολή που απέστειλε προς τον υπουργό Εργασίας Τ. Γιαννίτση και τον υφυπουργό Χρ. Πρωτόπαπα.

Στην επιστολή, η διοίκηση του ΕΚΑ διαπιστώνει τον τελευταίο καιρό «την αύξηση των κρουσμάτων τρομοκρατίας και απολύσεων εκλεγμένων στα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων ως αποτέλεσμα του γενικότερου κλίματος τρομοκρατίας που η εργοδοσία έχει εξαπολύσει σε βάρος των εργαζομένων».

Ενδεικτικά αναφέρει την απόλυση του Χ. Καραβά,γενικός γραμματέας του Σωματείου Τροφίμων και Ποτών, από το εργοστάσιο της ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ και του Η. Μαγγανιά, προέδρου του Σωματείου εργαζομένων SPIDEX, από την εταιρία.

Η διοίκηση του ΕΚΑ επισημαίνει τέλος την ευθύνη του υπουργείου για την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζουν οι Επιθεωρήσεις Εργασίας και ενθαρρύνουν την αποθράσυνση της εργοδοσίας και της καταπάτησης των νόμων και κάθε έννοιας δικαίου εκ μέρους των εργοδοτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ