Σάββατο 10 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ZEYΞH ΑΚΤΙΟΥ- ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Υπεύθυνη η κυβέρνηση για την καθυστέρηση

Τις μεγάλες καθυστερήσεις στο έργο της ζεύξης Πρέβεζας- Ακτιου παραδέχτηκε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Ν. Αλευράς, απαντώντας σε Επερώτηση βουλευτών της ΝΔ για το θέμα.

Είπε ότι το έργο θα παραδοθεί τον Αύγουστο του 2001, απέδωσε την καθυστέρηση στην πτώχευση μιας από τις εταιρίες που κατασκεύαζαν το έργο και ισχυρίστηκε ότι στο έργο τηρήθηκαν όλες οι προδιαγραφές.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της Επερώτησης ο βουλευτής του ΚΚΕ Σ. Στριφτάρης, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν άκουσε τις προειδοποιήσεις κομμάτων και φορέων για την πορεία του έργου, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση.

Συγκεκριμένα, δεν πραγματοποίησε τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις πριν ξεκινήσει το έργο, ενώ δε ζήτησε και τις απαιτούμενες εγγυητικές επιστολές από τις κατασκευαστικές εταιρίες, με αποτέλεσμα την τωρινή πτώχευση μιας από αυτές.

Κάποτε, επιτέλους, συνέχισε, η κυβέρνηση πρέπει να πει και ένα "συγγνώμη, κάναμε λάθος", αφού αντί να παραδοθεί το έργο σε 1.300 μέρες ξεπεράσαμε τις 2.000 χωρίς να έχει ολοκληρωθεί, ενώ το κόστος του απογειώθηκε από τα 15 δισ. δρχ στα 30 δισ. Μάλιστα, είπε, το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε από τον εθνικό προϋπολογισμό κατά 75% επειδή δεν ήταν αυτοχρηματοδοτούμενο όπως τα άλλα μεγάλα έργα, τα οποία και θα εκμεταλλεύονται επί χρόνια οι μεγαλοκατασκευαστές που τα ανέλαβαν.

Ο Σ. Στριφτάρης ανέφερε, επίσης, ότι ούτε οι δρόμοι που οδηγούν στο έργο έχουν κατασκευαστεί και είναι χαρακτηριστικό ότι σε ορισμένους από αυτούς η διέλευση γίνεται "με ευθύνη οδηγού", αφού δεν έχουν παραδοθεί επίσημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ