Τρίτη 24 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΠΟΥ ΣΦΑΖΟΥΝ: «Ηταν λάθος τα ισοπεδωτικά οριζόντια μέτρα (...) Ελειψαν επίσης οι σοβαρές διαρθρωτικές αλλαγές στο κράτος και το φορολογικό σύστημα, με αποτέλεσμα να "κόβουμε" παραγωγικές δαπάνες και να αυξάνουμε με «μπαλώματα» τη φορολογία με άδικο και αντιπαραγωγικό τρόπο, εκεί όπου δεν έπρεπε κ.λπ. (...) Στο δρόμο που έχουμε μπει, δεν υπάρχει, δυστυχώς, "επιστροφή", με την έννοια ότι η "επιστροφή" τώρα θα έχει μεγαλύτερο κόστος από τη συνέχιση του δρόμου» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ: «Προκειμένου να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους που αποτελούν εγγύηση ότι στο μέλλον η χώρα μας θα είναι εντάξει στις διεθνείς υποχρεώσεις της, η τρόικα πιέζει ασφυκτικά για τη μείωση του κράτους (με καταργήσεις φορέων, απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις) και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και των εξαγωγών με νέες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα και συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους στα επίπεδα που επιτρέπουν πλέον οι περιορισμένοι πόροι του ασφαλιστικού συστήματος (...) ο λογαριασμός μετά το "κούρεμα" για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις είναι μεγάλος» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).

ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ: «Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται συνάντηση της ΓΣΕΕ με τους εργοδοτικούς φορείς (βιομήχανοι, έμποροι, επαγγελματοβιοτέχνες). Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία (...) η κυβέρνηση σκοπεύει (...) να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για (...) το πάγωμα των μισθών από το 2013 έως το 2015 χωρίς να θιγούν οι κατώτατες αποδοχές και ο 13ος και ο 14ος μισθός» (το θέμα στα ΝΕΑ).

«ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΒΙΑΣΜΟ»: «Οσοι συνεχίζουν να ονειρεύονται έναν ουτοπικό παράδεισο ήρθε ο καιρός να... ξυπνήσουν. Κανείς δεν θέλει τα σκληρά μέτρα, αλλά τα απαιτεί η δεινή κατάσταση της οικονομίας (...) Εάν οι κοινωνικοί εταίροι δεν καταλήξουν σε μία κοινά αποδεκτή λύση για τις συνολικές αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα (...) τότε, το πιθανότερο είναι ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει (...) χωρίς να λάβει υπόψη της τους κοινωνικούς εταίρους - ειδικά τα συνδικάτα (...) Είναι πάντοτε προτιμότερο να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στη διαμόρφωση αποφάσεων που τους αφορούν» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ