Τρίτη 24 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διεργασίες αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού

Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος και Μπακογιάννη τάχθηκαν υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας μετά τις επόμενες εκλογές

Προγραμματική συμφωνία των αστικών κομμάτων και μετά τις εθνικές εκλογές, για τη συγκρότηση κυβέρνησης «αρίστων» με «πρωθυπουργό τύπου Παπαδήμου» και με στόχο την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής, πρότεινε η υπουργός Παιδείας Αν. Διαμαντοπούλου, μιλώντας την Κυριακή σε εκδήλωση με θέμα: «Για την Ελλάδα τώρα». Προετοιμάζοντας το έδαφος για την επόμενη μέρα των εκλογών και εκφράζοντας τους γενικότερους σχεδιασμούς της αστικής τάξης για αναδιάταξη και θωράκιση του συστήματος, η υπουργός Παιδείας απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας σε όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

«Θεωρώ ότι όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα, η επόμενη κυβέρνηση και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, θα πρέπει να είναι κυβέρνηση προγραμματικής συμφωνίας και με πρωθυπουργό τύπου Παπαδήμου», ανέφερε. Η ίδια ζήτησε να μετατραπεί η παρούσα συγκυβέρνηση σε «εθνικής σωτηρίας, χωρίς χρονικό προσδιορισμό, που όχι μόνο να υπογράψει, αλλά και να εφαρμόσει τα αναγκαία μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις», προκειμένου ταχύτερα και με λιγότερες μικροκομματικές τριβές στο εσωτερικό της, να εκπληρώσει την αποστολή που της ανέθεσε η πλουτοκρατία.

Η Αν. Διαμαντοπούλου απηύθυνε ακόμα κάλεσμα ενίσχυσης του αστικού κυβερνητικού μετώπου και απευθυνόμενη σε πρόθυμα αυτιά, είπε: «Ολα τα κόμματα που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό να κάνουν τις προτάσεις τους, Δημοκρατική Αριστερά και η Δημοκρατική Συμμαχία, να κάνουν τώρα, πριν υπογράψουμε, τις προτάσεις τους. Να βοηθήσουν αυτή την κοινή προσπάθεια που είναι η συνεργασία με τους δανειστές μας, υπεύθυνα». Δίνοντας το στίγμα της αντιλαϊκής προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των αστικών κομμάτων σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, τάχτηκε υπέρ της κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και της «επέκτασης των επιχειρησιακών συμβάσεων μέσω της απευθείας συνεννόησης ανάμεσα σε εργοδότη και εργαζόμενο».

Πρότεινε ακόμα μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσω της «αξιολόγησης», λέγοντας κυνικά: «Οσοι δεν έχουν συγκεκριμένα προσόντα να απολυθούν, όπως γίνεται και στον ιδιωτικό τομέα». Υπέρμαχος της συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές, εμφανίστηκε με συνέντευξη του στο «Βήμα» και ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος.«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κυβέρνηση συνεργασίας αποτελεί ανοιχτή επιλογή και μετά τις εκλογές. (...) Οσο μαχητικά στηρίζω την κυβέρνηση συνεργασίας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα το ίδιο θα στηρίξω και την κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές», ανέφερε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και εκφράζοντας τους κοινούς στόχους του αντιλαϊκού μετώπου, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντ. Μπακογιάννη αμέσως μετά τη χτεσινή της συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο σημείωσε: «Η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να προχωρήσει πάρα πολύ γρήγορα και πρέπει να προχωρήσει τώρα σε μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές». Μάλιστα, σημείωσε ότι «κυρίαρχο» αυτή τη στιγμή «είναι να πετύχει η διαπραγμάτευση» και όχι οι εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ