Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θυμήθηκε τα «δημόσια αγαθά» η ΓΣΕΕ

Τα «δημόσια κοινωνικά αγαθά» της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών θυμήθηκε τώρα η ΓΣΕΕ, που έβγαλε ανακοίνωση για να καταγγείλει ότι αυτά βρίσκονται «στα "νύχια" των κερδοσκόπων» και να καταδικάσει τις «νεοφιλελεύθερες πολιτικές για την απελευθέρωση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεπικοινωνιών», ισχυριζόμενη μάλιστα ότι είχε εκφράσει τη ριζική της διαφωνία (σ.σ. με την απελευθέρωση).

Αλήθεια, πώς εννοεί τη «διαφωνία» η ΓΣΕΕ; Μήπως ως παρότρυνση για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας με ... μέτρο, όπως από την πρώτη στιγμή έκανε η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι υπάρχει καλή και κακή απελευθέρωση και καλώντας τους εργαζόμενους να επιλέξουν ποιο μονοπώλιο και πόσο γρήγορα θα τσακίσει τα δικαιώματά τους; 'Η ως συνδιαμόρφωση των όρων με τους οποίους τα μονοπώλια εξασφάλιζαν πλούτη μειώνοντας το λεγόμενο «κόστος εργασίας» με τις ΣΣΕ που συνεχίζει να υπογράφει η ΟΜΕ-ΟΤΕ μειώνοντας τους μισθούς;

'Η μήπως είναι οι «νεοφιλελεύθεροι» μόνο που παραδίδουν Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες, αλλά και Νερό, Λιμάνια, Αεροδρόμια, όλο το δημόσιο πλούτο, στα μονοπώλια; Και τότε γιατί επί («αμιγούς») ΠΑΣΟΚ οι κυβερνήσεις δε σταματούσαν να «ξηλώνουν» το «πακέτο» που είχε το Δημόσιο πουλώντας συνέχεια σε μονοπώλια; Υπεράσπιση των «δημόσιων αγαθών»; Αλλά έτσι είναι. Η ΓΣΕΕ (επιλέγει να) βλέπει με ένα μάτι γι' αυτό βλέπει μέχρι τους «νεοφιλελεύθερους», οι σοσιαλδημοκράτες γι' αυτή είναι «αγγελούδια». Δε σταματά στιγμή να καλεί τους εργάτες να διαλέξουν σφαγέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ