Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ
Διαπιστώσεις και αποπροσανατολισμός

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό έστειλε χτες ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ο ιεράρχης αναλώνεται σε διαπιστώσεις για τις συνέπειες που έχει στο λαό η αστική διαχείριση της κρίσης και ταυτόχρονα βγάζει λάδι τον πρωταγωνιστικό ρόλο της κυβέρνησης και της ντόπιας πλουτοκρατίας στην πτώχευση της λαϊκής οικογένειας, αναπαράγοντας τα αποπροσανατολιστικά ιδεολογήματα περί «κατοχής» και «έξωθεν εκβιασμούς».

Οπως γράφει, «ζητούνται τις ώρες αυτές, ακόμη σκληρότερα, ακόμη πιο επώδυνα, ακόμη πιο άδικα μέτρα, στην ίδια αδιέξοδη και αποτυχημένη γραμμή του πρόσφατου παρελθόντος μας (...) Ζητούνται δεσμεύσεις που υποθηκεύουν την εθνική μας κυριαρχία, τον πλούτο που έχουμε (...) την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την Εθνική μας Αξιοπρέπεια».

Κάνει λόγο για μέτρα που «ζητούνται από τους ξένους» και καταλήγει σε κάλεσμα για «εθνική ενότητα», δείχνοντας σαν διέξοδο το δρόμο της «πνευματικής ανάτασης και οικονομικής ανάταξης (...) αποκρούοντας τους έξωθεν εκβιασμούς και απορρίπτοντας τις θανατηφόρες συνταγές τους», αφού «με τη βοήθεια του Θεού και την πίστη στις δυνατότητές μας μπορούμε να τα καταφέρουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ