Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις κατά του «Κώδικα Ναρκωτικών»

«Αμεση απόσυρση του εγκληματικού νομοσχεδίου», απαιτεί με ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, που καλεί τους συλλόγους γονέων να αναλάβουν δράσεις στις γειτονιές και καλεί σε συλλαλητήριο τη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή. Η Ομοσπονδία λέει: «Οχι σε όλες τις εξαρτήσεις. ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά. ΟΧΙ στη νομιμοποίησή τους. ΟΧΙ στο διαχωρισμό σε σκληρά και μαλακά».

Επίσης, με πρωτοβουλία της Ενωσης Γονέων του 7ου Διαμερίσματος Αθήνας και του παραρτήματος Αθήνας του ΕΣΥΝ έγινε προχτές σύσκεψη γονέων για το επικίνδυνο νομοσχέδιο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων πολλών συλλόγων. Εκφράστηκε τόσο η αγωνία και η οργή των γονιών για το έγκλημα που σχεδιάζεται ενάντια στα παιδιά τους όσο και η ανάγκη περισσότερος κόσμος να ενημερωθεί και να μπει στην πάλη ενάντια στο νομοσχέδιο. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να κατέβει προς ψήφιση κείμενο καταδίκης του νομοσχεδίου σε όλα τα ΔΣ των συλλόγων και να μαζευτούν υπογραφές από γονείς για τον ίδιο λόγο. Στο επίκεντρο της συζήτησης μπήκε και το ζήτημα χορήγησης υποκατάστατων από τα δημόσια νοσοκομεία, μεταφέρθηκε εμπειρία από την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο «Ελπίς» το οποίο βρίσκεται στην περιοχή και μάλιστα δίπλα σε σχολείο. Τέλος, πήραν απόφαση την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο μαζί με το ΣΑΣΑ και το ΜΑΣ. Επίσης οργανώνουν πικετοφορία την Παρασκευή 10 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Δημητρίου.

Με την πλατιά συμμετοχή κατοίκων της Νίκαιας, γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε προχτές το βράδυ εκδήλωση για την οργάνωση της πάλης ενάντια στο νομοσχέδιο, που διοργάνωσαν το Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) και ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Τριάδας Νίκαιας. Στην ομιλία τους ο Κατηφές Παναγιώτης, κοινωνιολόγος και γραμματέας του ΕΣΥΝ και ο Κωνστανταράκος Γιώργος, ψυχολόγος και πρόεδρος του ΕΣΥΝ Πειραιά, ενημέρωσαν τους συγκεντρωμένους για το νέο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, συζήτησαν μαζί τους, απάντησαν σε ερωτήσεις και τους κάλεσαν να ενταχθούν στο ΕΣΥΝ, να εντείνουν τη δράση ιδιαίτερα στα σχολεία της περιοχής και να είναι σε ετοιμότητα για αγώνες κατά των ναρκωτικών.

Συζήτηση - σύσκεψη με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά - Οργανώνουμε τη δράση μας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο» θα πραγματοποιήσει το παράρτημα Ν. Ιωνίας του ΕΣΥΝ, την Τρίτη 14 Φλεβάρη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο (Πατριάρχου Ιωακείμ 4 - πλατεία Αγ. Γεωργίου, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ