Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ ΔΕ ΜΙΛΑΝΕ

ΞΕΣΑΛΩΣΑΝ: «Ο κύριος υπαίτιος της ανεργίας στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι (...) η εργατική νομοθεσία προβλέπει δυσανάλογες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις για τον εργοδότη (...) Αν καταγγείλει την σύμβαση πρέπει να καταβάλει στον απολυόμενο σημαντική χρηματική αποζημίωση (...) Αν το καθεστώς αυτό δεν αλλάξει όλο και λιγότεροι δυνητικοί εργοδότες θα προσλαμβάνουν προσωπικό» (το κύριο άρθρο στην ΕΣΤΙΑ).

ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΕ ΧΟΝΤΡΑ ΨΕΜΑΤΑ: «Εχει παρατηρηθεί τελευταία ότι ορισμένες συνδικαλιστικές ενώσεις και οργανώσεις αντιπαρατίθενται κατά τρόπο απόλυτα πολιτικό. Εχουν ξεπεράσει προ πολλού την έννοια της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης, έχουν εγκαταλείψει τον διαμεσολαβητικό τους ρόλο μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών και ενεργούν ως εμπροσθοφυλακές της υποτιθέμενης επερχόμενης εξέγερσης και επανάστασης (...) Είναι φορές μάλιστα που δρουν κατά τρόπο απόλυτα επιθετικό, επιλέγοντας εξαντλητικές αντιδράσεις, τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους, όσο και για τις χειμαζόμενες επιχειρήσεις. Προτιμούν τις επιχειρήσεις κλειστές και τους εργαζόμενους πένητες και δυστυχείς στους δρόμους» (ο Α. Καρακούσης στο ΒΗΜΑ / ηλεκτρονική έκδοση).

ΕΧΟΥΝΕ ΜΕΓΑΛΟ ΖΟΡΙ: «Αντιμέτωποι με δύσκολες αποφάσεις σε τρία κυρίως θέματα - τους μισθούς, τις επικουρικές συντάξεις και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών -, στα οποία οι απόψεις διίστανται όχι μόνο με την τρόικα, αλλά και μεταξύ τους, όπως και στο εσωτερικό των κομμάτων τους, αναμένεται να βρεθούν οι τρεις αρχηγοί στη νέα συνάντησή τους υπό τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο (...) Το διακύβευμα, η νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ, δεν θα επιτρέψει εύκολη διέξοδο χωρίς συμβιβασμούς» (το θέμα στα ΝΕΑ).

ΚΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙ: «Προφανώς, οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν να αντιμετωπίσουν πιθανές αντιδράσεις στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες, καθώς ορισμένα από τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στη νέα δανειακή σύμβαση είναι επώδυνα. Ομως, στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα είναι επικίνδυνη πολυτέλεια να ομφαλοσκοπούμε, να στρουθοκαμηλίζουμε. Οι κρίσιμες καταστάσεις απαιτούν πολιτικό θάρρος, απαιτούν από τους αρχηγούς των τριών κομμάτων να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να γράψουν ιστορία...» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ: «Εκατό βουλευτές θα εκλέγονται με απόλυτα απλή αναλογική σε μία ενιαία πανελλαδική περιφέρεια ή δύο έως τρεις περιφέρειες (...) Με αυτό το σύστημα ένας ανεξάρτητος που θα εξασφαλίσει 1% πανελλαδικά θα μπει στη Βουλή. Διακόσιοι θα εκλέγονται σε μονοεδρικές περιφέρειες που θα συγκροτηθούν με ισοδύναμη εκλογική βάση ή στον πρώτο γύρο με απόλυτη πλειοψηφία ή στον δεύτερο γύρο μεταξύ των δύο πλειοψηφησάντων» (η πρόταση από τον Θ. Πάγκαλο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ