Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αναζητούν παραβάν στην αντιλαϊκή συστράτευση

Προσπαθεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά την αποκάλυψη της δημαγωγίας περί δήθεν «κόκκινων γραμμών»

Επικοινωνιακό κουρνιαχτό, προκειμένου να αποκρύψει την πλήρη στήριξή της στα νέα μέτρα που χρεοκοπούν μόνιμα και εξαθλιώνουν το λαό, σηκώνει η ηγεσία της ΝΔ, επιδιώκοντας ταυτόχρονα ψηφοθηρικά να μετριάσει το κόστος από τον άθλιο εμπαιγμό και το θέατρο που έστησε στις πλάτες του λαού.

Με προαποφασισμένη τη σύμπλευση στα μέτρα που τσακίζουν τους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις και την ενεργό συμμετοχή της συνολικά στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων, επιστρατεύοντας διάφορα φαιδρά «επιχειρήματα» και αναπαράγοντας εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα. Ταυτόχρονα δε διστάζει να εμφανίσει την προσωρινή εξαίρεση του 13ου και 14ου μισθού από τις περικοπές ως επιτυχία της «σκληρής διαπραγμάτευσης» που έκανε τάχα ο Α. Σαμαράς.

Σε κάθε περίπτωση, βασικό αντικείμενο των συσκέψεων που γίνονται στα γραφεία της ΝΔ ήταν πώς θα δικαιολογηθεί και περάσει στην κοινή γνώμη η κραυγαλέα συστράτευση στα άγρια αντιλαϊκά μέτρα. Το κλίμα που επικρατεί στο επιτελείο της ΝΔ μετέδιδαν σε δηλώσεις τους κορυφαία στελέχη. «Καλούμεθα να βάλουμε πλάτη στην κρίσιμη ώρα πριν διαλυθεί ο τόπος (...) Βεβαίως στηρίζουμε, βεβαίως δεν συμφωνούμε με όλα αυτά τα πράγματα, αλλά όταν είμαστε υποχρεωμένοι να κρατήσουμε τη χώρα στη ζώνη του ευρώ, όταν είμαστε αναγκασμένοι να συνεχιστεί η δανειοδότηση της χώρας, είμαστε αντιμέτωποι με αυτές τις επώδυνες αποφάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά (στον «Αθήνα 9.84») ο γραμματέας της ΝΔ Α. Λυκουρέντζος.

Από την πλευρά του ο γραμματέας Προγράμματος Ευρ. Στυλιανίδης, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την πλήρη σύμπλευση με την εφαρμοζόμενη πολιτική, πρόβαλε το σαθρό ισχυρισμό ότι «έχει αλλάξει το διακύβευμα και αυτό που κρίνεται πλέον είναι ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός». Ο ίδιος (στον «Real Fm») επέρριψε την ευθύνη για τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα στην προηγούμενη κυβέρνηση επειδή δεν υλοποίησε το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και δε μείωσε κι άλλο τις κρατικές δαπάνες. Ο τομεάρχης Εργασίας Ν. Νικολόπουλος ομολόγησε, τέλος, ότι το ζήτημα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων είναι ανοιχτό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προτείνει «εθνικό σχέδιο» που υπόσχεται μεγαλύτερα αποτελέσματα για το κεφάλαιο (2017-03-17 00:00:00.0)
Φουλ στήριξη στην κυβέρνηση για τσάκισμα του λαού (2012-01-17 00:00:00.0)
Μάχη για την πρωτοκαθεδρία στην αντιλαική συμμαχία (2011-12-17 00:00:00.0)
Μια πολιτική, διαφορετικοί ρόλοι (2001-04-19 00:00:00.0)
Στο "πειθαρχικό" για αντιλαϊκή πολιτική (1998-02-08 00:00:00.0)
Ασφυκτικές πιέσεις για αντιλαϊκά μέτρα (1997-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ