Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Υψώνουν τη γροθιά τους οι μεταλλεργάτες
Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε πρόγραμμα δράσης για τα κλαδικά προβλήματα και την κοινωνική ασφάλιση, από τη Γενική Συνέλευσή του

Μήνυμα αντίστασης και αγώνα στέλνουν οι μεταλλεργάτες του Πειραιά, μέσα από τη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Μετάλλου, στην οποία συμμετείχαν μαζικά προχτές το βράδυ, αποφασίζοντας ένα μαχητικό πρόγραμμα δράσης. Στόχος τους είναι να πρωτοστατήσουν στη συγκρότηση ενός «μετώπου πάλης» των εργαζομένων της στεριάς και της θάλασσας, «που δε θα βάλει σαν σκοπό - όπως αναφέρεται στο κείμενο του διεκδικητικού τους πλαισίου - τις λιγότερες δυνατές απώλειες, αλλά θα απαιτήσει μια άλλη πολιτική, ακόμα και την αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων».

Σχετικά με την προστασία της κοινωνικής ασφάλισης, κατέληξαν σε αγωνιστική πρόταση, που περιλαμβάνει, ανάμεσα στα άλλα, απεργιακές κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και καταλήψεις σε ΙΚΑ, υπουργεία και αλλού, την οποία και θα καταθέσουν στη ΓΣΕΕ, στα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες.

Ο Ιορδάνης Πουντίδης, πρόεδρος του Συνδικάτου, «ανοίγοντας» τη γενική συνέλευση στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, παρουσίασε την εισήγηση της αγωνιστικής πρότασης, η οποία εγκρίθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων. Ο συνδικαλιστής αναφέρθηκε στην επίθεση που έχει εξαπολυθεί «από το κεφάλαιο, την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ενωση», όπως είπε, σε βάρος κάθε κατάκτησης των εργαζομένων, ενημέρωσε αναλυτικά για τα όσα προετοιμάζονται σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης και τόνισε: «Οι εργαζόμενοι μπορούν και θα βρουν τον τρόπο να ορθώσουν το ανάστημά τους». Κάλεσε, επίσης, τους μεταλλεργάτες να «ξεσκεπάσουμε, αλλά και να απομονώσουμε στην πράξη τους αδίστακτους εργατοπατέρες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, της ΠΟΕΜ και του ΕΚ Πειραιά», ενώ χαρακτήρισε ελπιδοφόρα τη συγκρότηση του ΠΑΜΕ.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος δράσης προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και στους άλλους χώρους, όχι στο ξεπούλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της Ζώνης, συντονισμό με όλες τις δυνάμεις που αντιδρούν στο ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά. Για την κοινωνική ασφάλιση, αποφασίστηκε η συλλογή υπογραφών, συμμετοχή στα συλλαλητήρια που θα γίνουν στις 14 Μάρτη και απαίτηση από τη ΓΣΕΕ κήρυξης 24ωρης απεργίας στις 28 Μάρτη, 48ωρης στις 11 και 12 Απρίλη και πανελλαδικής - πανεργατικής συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ