Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΤΟΕ
Επικίνδυνες αυταπάτες

Σπέρνοντας αυταπάτες ότι οι τραπεζοϋπάλληλοι μπορούν να λύσουν το ασφαλιστικό πρόβλημα του κλάδου τους ξεκομμένοι από τους άλλους εργαζόμενους, την ώρα που η κυβέρνηση θα τινάζει στον αέρα συνολικά το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα, η πλειοψηφία του ΓΣ της ΟΤΟΕ αποφάσισε χτες να κηρύξει μία απεργιακή κινητοποίηση που επί της ουσίας «βάζει πλάτη» για να περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια.

Η πλειοψηφία του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ -«Αγωνιστική Συνεργασία» και «Συσπείρωση Εργαζομένων»), σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αγωνίες και την απαίτηση των τραπεζοϋπαλλήλων για αγωνιστική διεκδίκηση, αποφάσισε τελικά να γίνει μία 48ωρη απεργία στις 12 και 13 Μάρτη (συγκέντρωση την πρώτη μέρα στη Σίνα 16 και πορεία στο υπουργείο Εργασίας), με αίτημα την ένταξη όλων των τραπεζοϋπαλλήλων στο ΙΚΑ και κοινό επικουρικό Ταμείο. Το παράδοξο του αιτήματος είναι πως πριν γίνει αίτημα της ΟΤΟΕ, είχε κατατεθεί σαν πρόταση από την ίδια την κυβέρνηση και αποσύρθηκε στη συνέχεια, όταν συνάντησε αντιδράσεις και από τους τραπεζίτες. Πρόσθετα, η ΟΤΟΕ συνεχίζει να αφήνει στο απυρόβλητο την κυβέρνηση, σπέρνοντας ψευδαισθήσεις ότι θα εξαιρεθεί ο κλάδος από τα σχέδια διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης.

Σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση οι συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ, κατέθεσαν πλαίσιο στο οποίο επισημαίνεται η ανάγκη αγωνιστικού συντονισμού όλων των εργαζομένων για να αντισταθούν στην ενιαία επίθεση που δέχεται η κοινωνική ασφάλιση και να απορρίψουν το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Στο αγωνιστικό μέρος, πρότειναν 24ωρη απεργία στις 14 Μάρτη και συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και στη συνέχεια 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Μάρτη και νέο ΓΣ για κλιμάκωση. Ακόμα, να αξιώσει η ΟΤΟΕ από τις ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ να μην πάρουν μέρος στο διάλογο που ετοιμάζεται για το ασφαλιστικό.

Στο ΓΣ αποφασίστηκε ακόμα να γίνουν μαζικά διαβήματα της διοίκησης της ΟΤΟΕ και εργαζομένων στις 7 Μάρτη στις 12 και στη 1 το μεσημέρι στις διοικήσεις των τραπεζών EUROBANK και ALPHA BANK και στις 8 Μάρτη τις ίδιες ώρες στις τράπεζες Εθνική και Εμπορική.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του ΓΣ ο Α. Αντύπας, μέλος της ΕΣΑΚ Τραπεζών, τόνισε ότι «απέναντι στην ενιαία πολιτική διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης πρέπει να απαντήσουμε με ενιαίο μέτωπο αγώνα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες. Η τακτική της ΟΤΟΕ δίνει βάση στη μορφή και στο σχήμα του ασφαλιστικού των τραπεζοϋπαλλήλων, αποπροσανατολίζοντας και ξεκόβοντας τους τραπεζοϋπαλλήλους από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, "βάζοντας πλάτες" για να περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ