Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ»
Νέα απεργιακή κινητοποίηση

Με καθολική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης αλλά και τη σημερινή νέα 24ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι των «Τσιμέντων Χαλκίδας» στις προκλήσεις της γαλλικής πολυεθνικής «Lafarge» - ιδιοκτήτρια του ομίλου ΑΓΕΤ και των «Τσιμέντων Χαλκίδας» - που αρνείται την εφαρμογή της επιχειρησιακής σύμβασης που έχει υπογραφεί με το σωματείο.

Η νέα διοίκηση της επιχείρησης αρνείται την πρόσληψη προσωπικού (αντίθετα πρόσφατα ανακοίνωσε ότι περισσεύουν 20 εργαζόμενοι) και τη λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής. Μάλιστα, σε ό,τι αφορά το περιβάλλον, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ έδωσε πρόσφατα νέα παράταση για την έναρξη υλοποίησης προγράμματος περιβαλλοντικής προστασίας από την τσιμεντόσκονη, προκαλώντας τις καταγγελίες από την Επιτροπή Αγώνα κατά της Τσιμεντόσκονης. Ενα ακόμα αίτημα του σωματείου είναι ο περιορισμός της ανεξέλεγκτης εισόδου των εργολάβων που έχουν επεκταθεί σε εργασίες εκτός συντήρησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου έχει καλέσει έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων σήμερα στις 9 το πρωί (σε αίθουσα του ΕΚ) προκειμένου να εκτιμηθεί η πορεία των κινητοποιήσεων.

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις ο συνδυασμός της «Προοδευτικής Συνδικαλιστικής Συνεργασίας» (ΠΣΣ) χαιρετίζει, με ανακοίνωσή του, τους αγώνες, επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητη η διεύρυνση της πάλης των εργαζομένων γιατί κυβέρνηση, ΕΕ και μονοπώλια έχουν βάλει στόχο την κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων. «Θεμελιώδεις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, τονίζει η ΠΣΣ, όπως η κοινωνική ασφάλιση, το συνταξιοδοτικό, το 8ωρο, η δημόσια υγεία και Παιδεία, δέχονται την αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης.

Για αυτό οι εργατοϋπάλληλοι, τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης και του χωριού, η νεολαία πρέπει να δημιουργήσουν το δικό τους Λαϊκό Μέτωπο Πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής». Τέλος, η ΠΣΣ ενόψει της σημερινής γενικής συνέλευσης του σωματείου, καλεί τους εργαζόμενους σε συσπείρωση και αγώνα για να απαιτήσουν από τις συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΣΕ - ΑΔΕΔΥ να μη συμμετέχουν στον «κοινωνικό διάλογο» της απάτης και να διατρανώσουν όλοι μαζί «κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις (2002-08-02 00:00:00.0)
Απεργία στην «ΑΓΕΤ Ηρακλής» (2002-06-05 00:00:00.0)
Εκκρεμεί η μερική αναστολή λειτουργίας (2000-08-04 00:00:00.0)
Κινητοποιούνται για την υγεία τους (1999-07-09 00:00:00.0)
Η τσιμεντόσκονη πνίγει την πόλη (1999-03-04 00:00:00.0)
Συνέλευση στα "Τσιμέντα Χαλκίδας" (1996-11-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ