Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ανοιχτή πρόσκληση σε αγώνα

Προσπερνώντας την τακτική της αγωνιστικής αδράνειας και της συναίνεσης στην αντιασφαλιστική κυβερνητική πολιτική από την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ επιμένει στις προσπάθειες οργάνωσης της αντίστασης

Η «επόμενη μέρα» από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ βρίσκει τις ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα να συνεχίζουν με μεγαλύτερη ακόμη επιμονή την προσπάθεια οργάνωσης του αγώνα, ενάντια στις ανατροπές που σχεδιάζει για την Κοινωνική Ασφάλιση η κυβέρνηση. Στην Ολομέλεια εκφράστηκε η προσπάθεια των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΠ να στηριχτεί η κυβερνητική πολιτική μέσα από την αποδοχή των διαδικασιών του «κοινωνικού διαλόγου» της απάτης για το ασφαλιστικό, καθώς και να διατηρηθεί με κάθε τρόπο η αδράνεια που καλλιεργούν οι ηγεσίες αυτών των παρατάξεων στους εργαζόμενους.

«Από την πλευρά μας - σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ - ούτε αποκλειστικότητες, ούτε πρωτοκαθεδρίες διεκδικούμε. Γι' αυτό συγκροτήσαμε και συμμετέχουμε στην Επιτροπή Αγώνα, που είναι ανοιχτή σ' όσους έχουν το κουράγιο και τη διάθεση για άμυνα και αντεπίθεση. Σ' όσους αντιλαμβάνονται ότι μοναχός του κανένας κλάδος δεν μπορεί να σωθεί.

Και απευθύνουμε ακόμα μια φορά έκκληση και πρόσκληση για τις 14 του Μάρτη, που θα αντηχήσει σ' ολόκληρη την Ελλάδα η απαίτηση μισθωτών, αγροτών, μικρομεσαίων και συνταξιούχων για την Κοινωνική Ασφάλιση, να πάρουν τη θέση τους στα συλλαλητήρια όλοι οι άνθρωποι του μόχθου ανεξάρτητα από ιδεολογία, φύλο και θρήσκευμα».

Σχετικά με τη στάση των τριών παρατάξεων που συγκροτούν την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ - στάση εχθρική προς το ΠΑΜΕ και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει - τονίζεται στην ανακοίνωση ότι «στο συνδικαλιστικό κίνημα κανένας δεν προέκυψε από το πουθενά! Τα έργα και οι ημέρες όλων των τάσεων είναι γνωστά και θα κρίνονται στη ζωή και στην πράξη, στα μεγάλα και μικρά θέματα που απασχολούν την εργατική τάξη και το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, συνεπικουρούμενες από την ΑΠ, στην ουσία εξαντλούνται σε λεκτικές και ανούσιες αντιπαραθέσεις με την κυβέρνηση, ενώ αρνήθηκαν το αγωνιστικό πρόγραμμα και τις προτάσεις μας. Προτάσεις που στόχο έχουν να διατηρήσουν τους εργαζόμενους σε επιφυλακή και ταυτόχρονα να προειδοποιήσουν την κυβέρνηση και τον ΣΕΒ ότι στο ασφαλιστικό θα έρθουν «τα πάνω κάτω».

Οι ηγεσίες των παρατάξεων αυτών, με ή χωρίς φερετζέ, είναι έτοιμες να συμμετάσχουν στο παζάρι του λεγόμενου κοινωνικού διαλόγου, που η κυβέρνηση προσχεδιάζει προκειμένου να εξασφαλίσει άλλοθι και νομιμοφάνεια για τις αντιασφαλιστικές της επιθέσεις σε βάρος μισθωτών, αγροτών και μικρομεσαίων.

Οι ηγεσίες αυτές στην προσπάθεια να κρύψουν τις ευθύνες τους και να ελιχθούν, κάνουν μετωπική επίθεση στο ΠΑΜΕ».

Τέλος, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο θέτει με σαφήνεια τους βασικούς και άμεσους άξονες πάλης που προτείνει προς κάθε εργαζόμενο, αναφέροντας σχετικά με τη στάση των άλλων παρατάξεων:

«Εμείς χωρίς να διεκδικούμε άσυλο από την κριτική αντιλαμβανόμαστε τι τους πονά και τι τους ενοχλεί. Και δεν είναι άλλο από το κύρος του ΠΑΜΕ, η αγωνιστική του γραμμή και πρωταρχικά η συσπείρωση "πολύχρωμων" δυνάμεων και στελεχών στους τρεις άμεσους άξονες:

- Να αποκρουστεί η κυβερνητική επίθεση και να υποχρεωθεί να μη φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή.

- Να ματαιωθεί το παζάρι του ψευτοδιαλόγου.

- Να υπερασπίσουμε τις ασφαλιστικές κατακτήσεις του κινήματος, που σήμερα αυτές οι κατακτήσεις είναι, στην ουσία, τα ελάχιστα δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ