Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΩΚΙΔΑ
Μέτωπο για ασφάλιση - υγεία

Σε συντονισμό δράσης και οργάνωσης του αγώνα, για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης και να μην ανατραπεί ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας, προχωράνε οι εργαζόμενοι της Φωκίδας.

Στα πλαίσια αυτά, έχει προγραμματιστεί σήμερα στις 5.30 το απόγευμα σύγκληση του ΓενικούΣυμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας. Σκοπός του ΓΣ είναι η ενημέρωση των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων για τον προγραμματισμό και συντονισμό της δράσης με τη δημιουργία Επιτροπών Αγώνα, μαζί με τους φορείς των αγροτών και επαγγελματοβιοτεχνών ενόψει και του συλλαλητηρίου στις 14 Μάρτη.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚ Φωκίδας τονίζει ότι «πρόθεση της κυβέρνησης είναι η κατεδάφιση του συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων, καθώς και η διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας».

«Οι εργατοϋπάλληλοι, συνεχίζει, δεν πρέπει να επιτρέψουν την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης και της υγείας. Μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα να αντιτάξουν το δικό τους συμπαγές και ενιαίο μέτωπο αντίστασης και ανατροπής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και να φράξουν το δρόμο στο μέτωπο κυβέρνησης - ΕΕ - βιομηχάνων. Να απαιτήσουν από τις συμβιβασμένες και συναινετικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ να μη συμμετέχουν στον "κοινωνικό διάλογο" της απάτης. Να απαιτήσουν "κάτω τα χέρια από την ασφάλιση και υγεία"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ