Πέμπτη 17 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Εκλογικά τερτίπια μέχρι την τελευταία ώρα

Υπερασπίστηκε την πρόταση για Αρσένη σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο

Μετά τη χτεσινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αλ. Τσίπρας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ζήτησε η υπηρεσιακή κυβέρνηση να μην υλοποιήσει μέτρα, όπως μειώσεις μισθών, συντάξεων, δημοσίων δαπανών κ.ά. «έως ότου σχηματιστεί κυβέρνηση που θα έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής».

Σε ό,τι αφορά στην πρότασή του για τον Γ. Αρσένη, επικαλέστηκε την εμπειρία που αυτός διαθέτει ώστε να χειριστεί ζητήματα που άπτονται των σχέσεων με την ΕΕ, την εκπροσώπηση στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ κ.ά., μην παραλείποντας να πλέξει το εγκώμιό του, κρύβοντας ότι ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, επί σειρά ετών, έβαλε τη σφραγίδα του στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόστηκε.

Ο ίδιος ζήτησε αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές «για να αποκτήσει ο τόπος μας κυβέρνηση αριστεράς» και θυμήθηκε ξανά ότι αυτή η κυβέρνηση «θα ακυρώσει οριστικά το μνημόνιο της φτώχειας και της χρεοκοπίας», προσαρμόζοντας τη φρασεολογία του στις ανάγκες της προεκλογικής εξαπάτησης. Τις επόμενες μέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταθέσει στον Αρειο Πάγο αίτηση καταγραφής στις εκλογές σαν ενιαίο κόμμα, και όχι σαν εκλογική συμμαχία, προκειμένου να πάρει το μπόνους των 50 εδρών, σε περίπτωση που βγει πρώτο κόμμα.

Πάντως, αντιδράσεις φαίνεται πως προκαλεί η διαφαινόμενη προσέγγιση της Λ. Κατσέλη με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό της «Κοινωνικής Συμφωνίας». Ο δεύτερος επικεφαλής της, Χ. Καστανίδης, φέρεται να της διεμήνυσε ότι αν συνεργαστεί με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος θα αποχωρήσει απ' το κόμμα τους. Σε δήλωσή του ανέφερε: «Η πρόταση του κ. Τσίπρα να ορισθεί ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο κ. Γεράσιμος Αρσένης δεν σημαίνει ότι η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ είναι παράρτημα οποιουδήποτε κόμματος ή ιδιοκτησία οποιουδήποτε στελέχους της».

Για να προλάβει τα χειρότερα, η Λ. Κατσέλη διένειμε δήλωση σύμφωνα με την οποία η δήλωση του Χ. Καστανίδη «αποτελεί πληρωμένη απάντηση στους ισχυρισμούς του Ευ. Βενιζέλου ότι η πρόταση ορισμού του Γ. Αρσένη ως υπηρεσιακού Πρωθυπουργού είναι προϊόν πολιτικής συναλλαγής μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της "Κοινωνικής Συμφωνίας"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ