Πέμπτη 17 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Διώκονται συνδικαλιστές που υπερασπίστηκαν απολυμένο

Πρωτοστάτησαν για την επαναπρόσληψη ναυτεργάτη που απολύθηκε μετά από τη συμμετοχή του σε απεργία

Οι διώξεις συνδικαλιστών και άλλων αγωνιστών αναδεικνύουν την ανησυχία που προκαλεί στην πλουτοκρατία η ενδυνάμωση της εργατικής αντεπίθεσης (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Οι διώξεις συνδικαλιστών και άλλων αγωνιστών αναδεικνύουν την ανησυχία που προκαλεί στην πλουτοκρατία η ενδυνάμωση της εργατικής αντεπίθεσης (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Νέα δίκη σε βάρος του δικαιώματος της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος της απεργίας «στήνεται» αύριο Παρασκευή, αυτή τη φορά στα δικαστήρια της Πάτρας, όπου στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν ο γραμματέας της ΠΕΜΕΝ Θανάσης Ευαγγελάκης και ο πρόεδρος του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ Θωμάς Παπάς.

Το «έγκλημά τους» είναι ότι στις 25 Μάρτη του 2010, ως όφειλαν, πρωτοστάτησαν σε κινητοποίηση στο επιβατηγό - οχηματαγωγό «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» - δρομολογημένο στη πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου - με αίτημα την επαναπρόσληψη του ναύκληρου του πλοίου, ο οποίος απολύθηκε επειδή στην διάρκεια της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 11 Μάρτη του 2010 εναντιώθηκε στον απεργοσπαστικό μηχανισμό που επιχείρησε να στήσει η πλοιοκτήτρια.

Πλήθος ερωτημάτων προκαλεί το γεγονός ότι ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες από τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, με την τελευταία στις 26 Μάρτη 2010 για σοβαρές παραβιάσεις από την πλοιοκτήτρια εταιρεία σε βάρος της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Πορθμείων, παραβιάσεις που αφορούν και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα με χαρακτηριστικότερες αυτές που αφορούν την ωριαία διακοπή και των ρεπό για την ξεκούραση των ναυτεργατών, δεν έχει ληφθεί από τις διωκτικές αρχές κανένα μέτρο.

Επίσης, σωρό από ερωτήματα προκαλεί ότι ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πατρών στο «κλητήριο θέσπισμα» αναφέρει ότι οι δύο συνδικαλιστές κατηγορούνται ως «υπαίτιοι» ότι «με πρόθεσή τους παρακώλυσαν την λειτουργία κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετούσε την συγκοινωνία και συγκεκριμένα στην προβλήτα του Ρίου Πατρών», «παρεμπόδισαν την εκτέλεση δρομολογίων των πλοίων της πορθμειακής γραμμής Ρίου - Αντιρρίου καθ' όλη τη διάρκεια της απογευματινής βάρδιας παρακωλύοντας έτσι τη λειτουργία της κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετούσε την συγκοινωνία». Ωστόσο, το «σήμα» του Λιμεναρχείου Ρίου προς τον εισαγγελέα αναφέρει για την ημέρα της κινητοποίησης ότι «δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα στην μετακίνηση των επιβατών και οχημάτων λόγω εκτέλεσης δρομολογίων Πορθμειακής Γραμμής Ρίου - Αντίρριου από άλλα τρία Ε/Γ - Ο/Γ πλοία που εκτελούσαν απογευματινή βάρδια»! Ενώ ανάλογα με το «σήμα» είναι και όσα έχουν καταθέσει στον ανακριτή και οι λιμενικοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ