Παρασκευή 1 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Πειραιά πραγματοποίησαν χτες, μετά από κάλεσμα του ταξικού, κλαδικού τους σωματείου, οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων Πειραιά. Κύρια αιτήματά τους ήταν να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου στην καθαριότητα σχολείων και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι καθαριστές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα και πλήρη και σταθερή εργασία.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: Απεργία για την υπογραφή ΣΣΕ κήρυξαν για τους οδηγούς στα τουριστικά λεωφορεία οι Ομοσπονδίες Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας και Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων. Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο Ομοσπονδιών η απεργία ξεκινά τη Δευτέρα 4 Ιούνη, στη 1 π. μ. και λήγει στις 8 Ιούνη την ίδια ώρα.

«OPINION»: Σε δίωρη στάση εργασίας (5 μ.μ. - 7 μ.μ.) προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στην απογευματινή βάρδια στην εταιρεία δημοσκοπήσεων «OPINION», διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Οι εργαζόμενοι είχαν πραγματοποιήσει στάση εργασίας και την προηγούμενη βδομάδα καθώς για το 2012 δεν είχαν πάρει ούτε ένα ευρώ. Η εταιρεία χτες μόλις κατέβαλε στους εργαζόμενους το 50% από το μισθό του Γενάρη.

«WIND»: Παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας τηλεπικοινωνιών «Wind» στο Μαρούσι πραγματοποίησαν χτες το πρωί εργαζόμενοι και το επιχειρησιακό σωματείο ενάντια στις πάνω από δέκα απολύσεις που έκανε η εργοδοσία τις τελευταίες μέρες. Οπως επιβεβαίωσε σε συνάντηση ανώτερο στέλεχος της επιχείρησης, πρόκειται για συνολικότερο σχέδιο της εργοδοσίας να απαλλαγεί από «κόστος» και δικαιώματα. Οπως ειπώθηκε, μπορεί να γίνουν και άλλες «μικροαλλαγές» τέτοιου τύπου. Οι εργαζόμενοι την Τετάρτη, 6 Ιούνη, στις 5 το απόγευμα πραγματοποιούν γενική συνέλευση στο κτίριο της Λ. Αθηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ