Πέμπτη 14 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
Βασίλης Καρακώστας

αναπληρωτής καθηγητής Σεισμολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

«Η βαθιά κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά τη ζωή του ελληνικού λαού. Η ανεργία, η μειωμένη απασχόληση οδηγούν στην απόγνωση χιλιάδες οικογένειες. Στην καλύτερη περίπτωση η αβεβαιότητα για το αύριο, στην κυριολεξία, αλλά και για το μέλλον των παιδιών μας, η ανατροπή κάθε προγραμματισμού έχει εξοργίσει σημαντικό κομμάτι του λαού μας. Ομως, για την έξοδο από την κρίση η οργή δεν φτάνει. Ακόμα δεν φτάνει η όποια αντίδραση δεν χτυπάει την αιτία του προβλήματος.

Σήμερα, μπροστά από τις εκλογές, όλοι υπόσχονται ότι θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ξέχασαν αυτά που ψήφιζαν λίγους μήνες πριν. Ξέχασαν ακόμα και τους πανηγυρισμούς τους ότι με την πολιτική τους ("κούρεμα" του χρέους κλπ) οδηγούσαν τον ελληνικό λαό στη μοναδική έξοδο από την κρίση. Τώρα και γι' αυτούς χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση!!! Η αξία μιας τέτοιας πολιτικής δεν μπορεί να είναι διαφορετική από το "λεφτά υπάρχουν" του 2009 (όχι πως δεν υπάρχουν, αλλά ποιος τα κατέχει;). Ο μόνος στόχος είναι ο επανεγκλωβισμός του λαού και στη συνέχεια η επιστροφή στη γνωστή πραγματικότητα.

Μπορεί όμως η «επαναδιαπραγμάτευση» ή όπως αλλιώς ονομάζεται καταγγελία του μνημονίου και νέα συμφωνία να γίνει από το ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι τώρα δεν είχε την εξουσία στη χώρα μας; Μια τέτοια λύση φαίνεται να είναι η πιο εύκολη και για το λόγο αυτό γίνεται αρκετά ελκυστική, βρίσκει έδαφος μέσα στο λαό. Ενδεχομένως, μια τέτοια λύση να ήταν εφικτή αν η αιτία του κακού ήταν οι κακοί χειρισμοί ή η διαφθορά των ανθρώπων της εξουσίας. Είμαι όμως πεισμένος ότι η κρίση είναι βαθύτερη, αφορά την Ευρωπαϊκή Ενωση στο σύνολό της, και όχι μόνο αυτή. Είμαι πεισμένος ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση, ανεξάρτητα από το αν θέλει, κυρίως δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα του λαού. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να βαθύνει την κρίση, η οποία βλέπουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να απλώνεται και σε άλλες χώρες.

Στις συνθήκες αυτές, η συστράτευση με το ΚΚΕ, η ψήφος στο ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές είναι επιλογή που θα δώσει προοπτική και ελπίδα στο λαό μας για έξοδο από την κρίση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ