Πέμπτη 14 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
ΔΗΜ.ΑΡ.
Διεκδικεί στασίδι στη νέα σοσιαλδημοκρατία

Με επιμονή η ΔΗΜ.ΑΡ. αναζητά κυβερνητικούς εταίρους, απευθυνόμενη σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με το αίτημα να απαντήσουν τώρα αν θέλουν μια συνεργασία με μόνους όρους την παραμονή της χώρας στο ευρώ, δίχως μονομερείς ενέργειες καταγγελίας του μνημονίου και τη σταδιακή αποδέσμευση απ' αυτό. Ηδη πάντως, μια καταρχήν απάντηση δόθηκε απ' το ΣΥΡΙΖΑ με τη βουλευτή του Ρ. Δούρου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «City Press» να δηλώνει ότι δεν πρόκειται να κάνουν μονομερείς ενέργειες.

Ο Φ. Κουβέλης, μιλώντας χτες στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΔΗΜ.ΑΡ. στην Αθήνα ζήτησε ακόμα, αν και όχι ως προαπαιτούμενα μιας συνεργασίας, μέτρα για το θεαθήναι όπως κάθαρση στο πολιτικό σύστημα. Συνέπεσε με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στο αίτημα για «παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» και για «ανάπτυξη», επιβεβαιώνοντας ότι μοιράζονται την ίδια έγνοια για την επιστροφή του κεφαλαίου σε κερδοφορία και συσκοτίζοντας φυσικά ότι αυτή αν γίνει θα γίνει στις πλάτες του λαού. Γνωρίζοντάς το άλλωστε, επανέλαβε ότι θα χρειαστεί ένα δίχτυ που θα συγκρατεί το λαό μια ίντσα πάνω απ' την εξαθλίωση.

Ο ίδιος ζήτησε να έρθει το κόμμα του τρίτο στη σειρά για να φτιάξει τον πόλο του «δημοκρατικού σοσιαλισμού», διεκδικώντας από τώρα στασίδι στη νέα σοσιαλδημοκρατία που κυοφορείται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ